USM Steg 4 dubbelt upp på hemmaplan

Under helgen kan vi bjuda på en fantastisk möjlighet att se ungdomshandboll av det bästa slaget då både våra A-flickor och A-pojkar spelar Steg 4 i USM på hemmaplan i STIGA Sports Arena!

 

Vi tog ett snack med lagens tränare inför det spännande avgörandet av vilket lag som går till finalsteget i Malmö.

 

Roger Jäderberg, tränare för Eskilstuna Guifs A-pojkar, endast det lag som placerar sig på första plats i gruppen går till finalsteget, vilka ser du som favoriter att ta platsen? (Guif, Spånga, H43 Lund, Önnered)

- Svår grupp, som det skall vara i Steg 4, Önnered får nog bära favoritskapet.

 

Läget i truppen?

- Vi har en tuff säsong bakom oss med mycket skadebekymmer. Nu är läget dock lite bättre, men vi skulle gärna haft ett par veckor till på oss.

 

Känslan inför helgen, nervöst, inspirerande eller nåt helt annat?

- Läget är lugnt, vi vet vad vi kan, nu skall vi bara prestera. Det behövs som alltid i tuffa grupper lite tur och stolpe in, men vi går in i Steg 4 med gott mod.

 

Eric Lundquist, en av tränarna för A-flickorna, resonerar så här om den grupp de hamnat i:

- I vår grupp ställs vi mot Torslanda HK, Lugi HF och Kungsängens SK. Och på förhand känns denna grupp som den allra jämnaste. Ett riktigt getingbo som man brukar kalla det. Jag ser Kungsängens SK som den stora favoriten. Men precis som vi ledare sinsemellan har resonerat kan alla lag slå varandra, och det lag som går vidare till finalsteget kommer knappast gå vidare med full pott när vi summerar resultaten på söndag eftermiddag.

 

Läget i laget?

- I truppen så ser läget allt mer ljusare ut. Säsongen har präglats av mycket skador och sjukdomar där vi fått arbeta med små medel mer eller mindre under hela säsongen. Därför har vi under året använt oss av 4 stycken tjejer födda -03. (Maja Appelgren, Malin Hansson, Tilde Jäderholm samt Ida Millard). Insatserna som tjejerna presterat i de matcherna som de deltagit i har resulterat i att de ska utgöra en del av helgens trupp.

 

Känslan inför helgens avgörande?
- Känslan inför helgen är mycket god. Nervositeten börja sakta smyga sig på och det tyder oftast på att något spännande är på gång. Inför årets säsong så satte vi upp ett gemensamt mål inom gruppen, och det var att ta sig till Steg 4, något som vi lyckades med bravur. Till helgen har vi valt att fokusera mer på prestationen än själva resultatet. Men det till trots så är alltid målsättningen att gå in för att vinna varje match. Den gemensamma nämnaren under säsongen har varit inställning och attityd mot den uppgift som vi ställts inför, och det kommer vara helgens huvudnummer. Vi har enats om att göra jobbet i 50 minuter, i alla tre matcher, oavsett vad som står på resultattavlan.

 

Andra förhoppningar inför helgen?
- Givetvis hoppas vi på att många utomstående kommer och tittar på Eskilstuna Guifs framtid och skapar en häftig atmosfär. Detta gör vi tillsammans med P01, som också tampas om platserna till finalsteget i april, och tillsammans ska vi skapa ett magiskt arrangemang. Väl mött i STIGA Sports Arena!


 

Vi sänder samtliga matcher live på Youtube enligt schemat nedan. Klicka på länkarna så öppnas sändningen i ett nytt fönster.

 

Lördag 24/3

15.30 Eskilstuna Guif-Spånga HK  (PA)

16.30 Eskilstuna Guif-Torslanda HK (FA)

17.15 H43 Lund-Önnereds HK (PA)

18.15 Lugi HF-Kungsängens SK (FA)

 

Söndag 25/3

09.00 H43 Lund-Eskilstuna Guif (PA)

10.00 Lugi HF-Eskilstuna Guif (FA)

10.45 Önnereds HK-Spånga HK (PA)

11.45 Kungsängens SK-Torslanda HK (FA)

14.00 Spånga HK-H43 Lund (PA)

15.00 Torslanda HK-Lugi HF (FA)

15.45 Eskilstuna Guif-Önnereds HK (PA)

16.45 Eskilstuna Guif-Kungsängens SK (FA)

 




Datum: 2018-03-22 11:48