Melker Norrman förstärker Eskilstuna Guif

Nästa spelare in i herrtruppen är Melker Norrman, mittsexa närmast från Redbergslids IK. Melker kommer ursprungligen från Västerås och har 14 U-landskamper för Sverige på meritlistan. Under säsongen 2019/20 gjorde 196 cm långe Norrman 26 mål i Handbollsligan varav 6 mot Eskilstuna Guif. 

Hur föll valet på att fortsätta karriären i Eskilstuna Guif?

 

-Jag känner att det är det rätta steget för min fortsatta karriär just nu. Guif är ett ungt och talangfullt lag som har framtiden för sig och jag vill vara med och bidra. Jag tror också att jag kommer kunna få en bra roll i laget som kommer passa mig. Dessutom är jag uppvuxen i Västerås där jag även har familj och vänner vilket såklart talade för beslutet.

 

Vilken typ av mittsexa är du?

 

-Jag är en stor och fysisk tvåvägsspelare och för min storlek skapligt snabb samt rörlig. Jag har utvecklat mitt försvarsspel mycket under senaste året där jag börjar hitta mer och mer rätt. Det jag vill utveckla är tajmingen framåt men framförallt jämnheten i prestationerna.

 

Känner du några i Guif sedan innan?

 

-Ja, jag känner Erik Persson sen tiden jag spelade i Västerås. Men även Marcus Ekman och Andreas Windahl då vi spelade tillsammans i u-landslaget. Sen har jag ju varit på motståndarsidan flera gånger och känner till de flesta på så sätt.

 

Hur ser du på din tid i Göteborg sen flytten från Västerås?

 

-Min tid i Göteborg har betytt fantastiskt mycket för mig. Jag flyttade hit som 15 åring och gick på Katrinelundsgymnasiet med fokus på handboll. Jag har nu bott i Göteborg och spelat i RIK ca 5 år och utvecklats otroligt mycket. Inte bara handbollsmässigt utan även utanför planen som person. Jag har skött alla vardagssysslor själv sen jag var 15 och det var en utmaning i början ;)

 

Nån hälsning till guiffansen? 

 

-Jag har hört att publiken inte har kommit som man hoppats på till den nya fina arenan. Jag vill uppmana alla idrottsintresserade Eskilstunabor att komma och stötta oss nästa säsong. GUIF är ett lag med potential som bjuder på spänning och underhållning!

 

Andreas Adolfsson, sportrådet:

-Vi är glada över att värva Melker. Stor M6:a med gott om rutin trots sin unga ålder. Han kommer bli en viktig pjäs både i försvaret och anfallet.

 

Välkommen till Eskilstuna Guif!
Datum: 2020-03-25 08:00