Hållbarhet genom #viställerupp

Handboll för alla genom hela livet


Idrotten är en viktig samhällskraft som bidrar till bättre folkhälsa, demokrati och inkludering! Målet för svensk handboll är att alla ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter och en verksamhet där alla kan vara med utifrån sina förutsättningar. Handbollen ska skapa glädje, gemenskap, engagemang och samhörighet utifrån ett hållbart perspektiv. 
  
Eskilstuna Guif tar ett samhällsansvar och är aktiva på flera områden, till exempel samarbetar vi med Ungdomsjouren Fria som har ”ungdomssnack” med våra ungdomslag. Vi stödjer också kampen mot cancer genom Rosa bilen-kampanjen. Eskilstuna Guif har samarbete med ett tiotal grundskolor i Eskilstuna kring Hand the Ball för att främja rörelse och gemenskap bland barn. 

För mer information, kontakta Malin Skoglund som arbetar med hållbarhetsfrågor i styrelsen för Eskilstuna Guif. 

Handbollen ställer upp!


Vi är nu 26 lag i Handbollsligan Dam respektive Herr som tillsammans bestämt oss för att göra mer för vårt gemensamma samhälle och för våra barn och ungdomar. För oss är fair play lika självklart på som utanför planen. Vi ställer upp!  

Eskilstuna Guif arrangerar varje vår den så kallade #viställerupp-matchen. I år kommer matchen spelas den 18 februari i Volvo CE Arena. I samband med matchen kommer vi visa upp den verksamhet vi gör med Hand the Ball för att få fler barn och unga i rörelse och ha kul med handboll!
  
Våra #viställerupp-ambassadörer från dam- och herrlagen är Moa Hjalmarsson, Melker Norrman och Johan Palm.