Hållbarhet genom #viställerupp

Handboll för alla genom hela livet


Idrotten är en viktig samhällskraft som bidrar till bättre folkhälsa, demokrati och inkludering! Målet för Eskilstuna Guif är att verksamheten ska vara ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar. Det betyder bland annat att flickor och pojkar, kvinnor och män ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Eskilstuna Guif ska erbjuda en trygg och utvecklande miljö för barn och ungdomar.
  
Eskilstuna Guif tar ett samhällsansvar och är aktiva på flera områden, till exempel samarbetar vi med Ungdomsjouren Fria som har ”ungdomssnack” med våra ungdomslag. Vi stödjer också kampen mot cancer genom Rosa bilen-kampanjen. Eskilstuna Guif har samarbete med ett tiotal grundskolor i Eskilstuna kring Hand the Ball för att främja rörelse och gemenskap bland barn. 

För mer information, kontakta Malin Skoglund och Cecilia Vestman som arbetar med hållbarhetsfrågor i styrelsen för Eskilstuna Guif. 

Handbollen ställer upp!


Vi är nu 26 lag i Handbollsligan Dam respektive Herr som tillsammans bestämt oss för att göra mer för vårt gemensamma samhälle och för våra barn och ungdomar. För oss är fair play lika självklart på som utanför planen. Vi ställer upp!  

Eskilstuna Guif arrangerar varje vår den så kallade #viställerupp-matchen i STIGA Sports Arena. I samband med matchen i februari 2023 visade vi upp Hand the Ball som är en av de aktiviteter som Eskilstuna Guif gör för att få fler barn och unga i rörelse och ha kul med handboll!  
  
Våra #viställerupp-ambassadörer från dam- och herrlagen är Moa Hjalmarsson, Melker Norrman och Johan Palm.