Tillbaka

Eskilstuna Guif

27

Alingsås HK

29

 • Datum

  Lördag 27/8

 • Tid

  14:00

 • Resultat

  29 - 27

 • Arena

  Estrad AlingsåsHitta hit

 • Damer
  ATG Svenska Cupen

Alingsås HK - Eskilstuna Guif 29 - 27 (19-11)

Målskyttar Alingsås HK: Kajsa Lindberg Blohm 7, Isabelle Ranch 6, Emma Backmark 4, Ella Larsson 4, Filippa Oderbrant 3, Alketa Bajrami 3, Moa Solefors 2.

Målskyttar Eskilstuna Guif: Jessica Rydberg 6, Flavia Johansson 6, Maja Appelgren 5, Kinga Kozdra 4, Moa Hjalmarsson 4, Ebba Jansen, Maja Brokvist.

Solidsport höjdpunkter från matchen

Eskilstuna Guifs damer inleder gruppspelet i ATG Svenska cupen borta mot division 1-laget Alingsås HK. 

    Eric Lundquist tillbaka    

Eric Lundquist inför matchen

Damerna har träningsmatchat en del men på lördag väntar det äntligen en tävlingsmatch med bortamöte mot Alingsås HK i svenska cupen. David Sundgren kollade läget med assisterande tränare Eric Lundquist inför matchen.

Äntligen tävlingsmatch igen! Hur är stämningen i laget?

Ja, äntligen tror jag är lagom uttryckt för vad vi känner. Träningsmatcher och träningar överlag i all ära men att få spela matcher med lite puls igen har varit saknat! Stämningen i gruppen är god och det känns på samtliga spelare att vi är framme vid lördag och matchstart, vilket är väldigt bra men som kan vara svårt att hantera i perioder. Intressant gråzon!

 

Spelat en träningsmatch mot Tyresö, hur ser du på den matchen?

Den inklusive en match mot våra A-pojkar plus att vissa spelare fick en match i benen mot Enköping ihop med juniorerna har vi hunnit med. För att utvärdera vad matchen mot Tyresö gav oss så landade det i både positiva och negativa tongångar. Vi har en del nyheter i anfallsspelet och det kommer ta tid innan det sätter sig, men det till trots så fanns positiva sidor där med. Hade vi inte hamnat i en sämre period i första halvlek så hade matchbilden sett annorlunda ut, men vi fick lärpengar med oss efter förlusten med 29-32.

 

Nu väntar Alingsås. Vad vet du om dom?

Har division 1 södras i särklass bästa högernia i Kajsa Lindberg som kan få handboll att se alldeles för enkelt ut emellanåt, och är en typ som kan vinna matcher själv åt laget. Håller minst SHE-klass i mina ögon. Annars är det ett hungrigt lag som kommer offra sig för varje poäng och visade inte minst mot H65 Höör att dem är att räkna med. Med Amanda Forsberg Wallin (tidigare spelare i Eskilstuna Guif) som tränare så tror jag att vi kommer mötas av ett krigande lag med mycket aggressivitet. Vi ska se till att vara förberedda och finna lösningar på både deras försvar och anfallsspel.

 

Är alla spelare tillgängliga?

Ja. Dessutom kommer en liten surprise till Eskilstuna Guif-fansen. Mer får ni veta framöver…

 

Vilka blir säsongens lagkaptener?

Det blir Emma Jarmteg och Moa Hjalmarsson.

 

Ni har fått in lite nya spelare, beskriv dem för hemsidans läsare?

 • Tyra Schjött. I mina ögon en av Allsvenskans tre bästa målvakter och kommer vinna många matcher åt oss. Vinnare som sätter tonen för hela laget!
 • Tuva Nilsson. Ett råämne som snarast kommer skjuta sönder X-antalet bollar med sin skottstyrka. Kommer dröja en innan all tajming och acklimatisering till spel sitter, men kommer vara en häftig spelare att följa!
 • Ebba Willman. Kommer in med en bra fysik och har visat på träningar att hon vill ta plats och spela mycket. En utvecklingsbar typ som kommer från en bra plantskola i Västerås.
 • Izabella Johnsson. En ambitiös truppspelare som jag tror kan bidra med något som gruppen har saknat. Använder hon sin tuffhet i försvaret som hon visade tidigare från sin tid i F03 där jag hade henne så kan det bli väldigt spännande.
 • Maja Appelgren. Kom redan under våren under förra säsongen och har snabbt anpassat sig till gruppen. Blir hon kvitt sina skador och tidigare bekymmer så har vi en spelare som kommer placera sig högt upp i skytteligan. Spelare med X-faktor!

 

Har ni lagt upp någon målsättning för cupen?

Egentligen inget internt. Men alla matcher vi får möjlighet till att spela så vill vi vinna. Då kvittar det vilket motstånd vi möter. Gruppen med H65 Höör, Alingsås HK samt Kärra HF är jämn där H65 Höör är skyhöga favoriter. Vi ser alla möjligheter i världen att kunna utmana och den chansen vill vi ta. Förhoppningen är att kunna placera sig som 2:a, tätt bakom Höör!

 

Det har kommit lite regelförändringar inför denna säsong. Har du några åsikter kring dessa?

Både och. Förändringen kan vara bra, men det ställer höga krav på både lag och domare. Kan garantera att vi kommer ha mängder av diskussioner i den nya avkast-regeln med korrekta eller icke korrekta avkast. Och då är frågan om det är den lämpliga vägen, men det återstår att se. Säger DR. Hassan att vi ska göra förändringar så får vi väl rätta oss in i ledet.

 

Avslutningsvis, har du någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen?

För egen del så är det spännande att vara tillbaka på gamla jaktmarker, så jag hoppas vi ses i höst. Min målsättning är att vi ska bli mer intressanta att titta på och att vi ska spela en modern handboll!

För tillfället finns det inget att visa här.

Matchen sänds på Solidsport. Klicka på bilden för länk till sändningen.

Solidsport 220827 Alingsås - Guif (D)