Tillbaka

Eskilstuna Guif

16

Kärra HF

28

 • Datum

  Lördag 8/10

 • Tid

  14:00

 • Resultat

  28 - 16

 • Arena

  Lillekärrshallen GöteborgHitta hit

 • Damer
  Damallsvenskan

Kärra HF - Eskilstuna Guif 28 - 16 (13-18)

Publik: 304

Målskyttar Kärra: Alma Mikaelsson 6, Meja Bernvid 5, Ketsia Mumbongo 5, Matilda Hjälmedala 4, Lina Cardell 2, Maria Sundin 2, Lovisa Ekberg 2, Elin Berglöf 1, Linn Andersson 1

Målskyttar Eskilstuna Guif: Maja Appelgren 6, Jessica Rydberg 2, Emma Jarmteg 2, Tuva Nilsson 1, Kinga Kozdra 1, Tindra Älgekrans 1, Hanna Ed Söderström 1, Flavia Johansson 1, Maja Brokvist 1

Matchprotokoll

Arbetsprotokoll

Tabell

Inför match med Eric Lundquist

Efter den sköna segern mot AIK väntar nu en riktigt tuff uppgift för Guifdamerna. Bortamatch mot Kärra, som förra säsongen spelade i högsta serien. David Sundgren kollade av läget med assisterande tränare Eric Lundquist inför matchen.

  Eric Lundquist 500x400  

Vinst senast mot AIK, hur ser du på den matchen?

Väldigt skönt att ta med sig 2 poäng från den matchen trots att vi inte helt är nöjda rent handbollsmässigt. Det jag är däremot är väldigt nöjd över är moralen och instinkten att vilja vinna som var väldigt bra och det la grunden för att just kunna vinna. Segern var också en ren lättnad att efter en del förluster i ryggen.

Nu väntar tufft motstånd, Kärra på bortaplan. Tankar kring den matchen?Kärra är ett bra lag som kommer ligga i toppen av serien. Har en klok tränare i Christer ”CK” Karlsson och en bra trupp med olika egenskaper. Fördelen att pressen ligger på dem och vi kan harmoniskt och lugnt spela på vårat sätt, vilket är skönt!

Är alla tillgängliga på lördag?

Tilde Jäderholm kommer bli borta en tid med axelbekymmer, i övrigt så är alla redo för spel på lördag.

Emma Hultborg har skrivit på i dagarna, kommentar!

Vi kompletterar en bra målvakt med ytterligare en bra målvakt, så vi har nu en helt annan bredd tidigare. Det var tungt efter att Holst försvann pga. Skada, men otroligt skönt att vi kan knyta en målvakt av Hultborgs kaliber. Det stärker utveckligen på Tyra samt höjer kvalitén i sin helhet.

Skillnaden med att spela hemma i Stiga Sports Arena och på bortaplan?

Hemma är alltid hemma, och känslan att spela inför dem 428 på plats sist var väldigt kul och höjde oss på fler cylindrar. Kärra är starka hemma i Lillekärrshallen, och kommer säkert ha ett starkt stöd i ryggen. För vår del handlar det om att älska läget med att ha publiken emot oss, vilket jag kan föredra.

Och avslutningsvis, som vanligt, någon hälsning till fansen?

Genuint tacksam för stödet sist på hemmaplan. Förhoppningen är att bygga på känslan från senaste matchen och komma in med den till nästa match. Därefter hoppas jag att vi syns nästa lördag, ni betyder massor för oss!

Se matchen här:

För tillfället finns det inget att visa här.

För tillfället finns det inget att visa här.