Tillbaka

Eskilstuna Guif

18

Ystads IF HF

28

 • Datum

  Onsdag 11/1

 • Tid

  19:00

 • Resultat

  28 - 18

 • Arena

  Ystad Arena A2Hitta hit

 • Damer
  Damallsvenskan

Ystads IF - Eskilstuna Guif 28 - 18 (15-10)

Publik: 186

Målskyttar Ystad: Sandra Nilsson 5, Amanda Larsson 4, Wilma Svensson 3, Julia Nilsson 3, Maja Persson 3, Maja Svensson 3, Jonna Jelbring 2, Sally Sivertsson 2, Wilma Birger 2, Tilda Lilja 1

Målskyttar Eskilstuna Guif: Flavia Johansson 4, Tuva Nilsson 4, Tindra Älgekrans 3, Hanna Ed Söderström 2, Moa Hjalmarsson 2, Kinga Kozdra 1, Emma Jarmteg 1, Ebba Jansen 1

Matchprotokoll

Arbetsprotokoll

Tabell

  Eric Lundquist 500x400  

Damallsvenskan drar igång efter ett uppehåll under jul och nyårshelgerna. David Sundgren kollade läget med assisterande tränaren Eric Lundquist inför matchen mot nykomlingen Ystads IF på bortaplan.

Hur har julen/nyårshelgen varit?

För egen del väldigt lugn och skön där man fått spendera tiden med nära och kära, men även fått sin beskärda dos handboll till trots!


Hur har ni lagt upp tiden under speluppehållet?

Vi har nött på fler lösningar i det taktiska anfallsspelet där vi vill hitta större utrymme till större situationer att jobba efter och utnyttja våra spelares kvaliteter i. Vi har även kört igenom styrketester där vi sett procentuella ökningar på samtliga spelare, vilket är glädjande!


Läget i laget?

Läget är gott. Märktes att lite ledighet från varandra gjorde oss gott. Det gav oss ny energi att kunna arbeta med under våren!


Tankar om Ystads IF som motståndare?

Ystad vill jag utge för att vara den piggaste nykomlingen efter ha följt serien på nära och långt avstånd. Tycker de har en taktiskt disposition när de finner lösningar utifrån vilka dem möter. Sedan har dem seriens bästa mittsexa i Maja Persson!


Senast vann ni med uddamålet, nåt ni tar med er från den matchen?

Framförallt vårat omställningsspel. Rent krasst så är vi dåliga i anfallsspelet i den matchen, vilket ger oss möjligheter att göra det än bättre rent spelmässigt denna gång!

Letar ni spelare nu när Maja Appelgren är långtidsskadad och med tanke på Jessicas Rydbergs hjärnskaknings-historik?

Skulle väl ljuga om jag påstod att det inte påverkar oss. Det är två spelare som gör stor skillnad för oss. Men vi väljer att se det som att vi kan finna ytterligare dimensioner i både offensiven och defensiven, vilket jag tror att vi kommer finna. Jessica är glädjande nog igång med träningen igen och vi avgör ikväll (matchdag) om hon spelar eller ej.

Avslutningsvis, vill du hälsa något till Eskilstuna Guif-fansen?
Slutligen så vill jag bara önska att se er i hallen och att fler sluter upp. Vi bjuder oftast på dramatik, (på gott och ont..) och tycker spelarna förtjänar större uppbackning för det arbete alla lägger ner!

För tillfället finns det inget att visa här.

För tillfället finns det inget att visa här.