Tillbaka

Eskilstuna Guif

24

Huddinge HK

29

 • Datum

  Söndag 17/9

 • Tid

  16:00

 • Resultat

  29 - 24

 • Arena

  FlemminghallenHitta hit

 • Damer
  Damallsvenskan

Huddinge HK - Eskilstuna Guif 29 - 24 (16- 12)

Publik: 220

Målskyttar Huddinge: Isa Ljungholm 8, Cecilia Nordmark 5, Nathalie Skogäng 3, Fanny Axerell Björkman 3, Ebba Ahlgren 3, Sol Karlsson 3, Moa Ahlgren 1, Thea Edlund 1, Olivia Strömberg 1, Felicia Wikström 1

Målskyttar Eskilstuna Guif: Maja Appelgren 7, Tuva Nilsson 5, Cajsa Sällström 3, Flavia Johansson 3, Ebba Jansen 2, Moa Hjalmarsson 2, Emma Jarmteg 2

Matchhändelser 

Inför match med Tuva Nilsson

  3 - Tuva Nilsson  

Tuva Nilsson är nyutmänd lagkapten inför denna säsong. David Sundgren kollade läget med kaptenen inför säsongen som kommer.


Hur har försäsongen varit?

Försäsongen har varit lång om man tänker på att den började redan i mars efter vi spelat vår sista match. Trots att milen i Vilsta lördagsmorgnar inte är någon favorit så har tiden gått fort och vi har haft väldigt roligt!

Seriepremiär borta mot Huddinge, vad vet du om dom?

Huddinge är nykomlingar för i år och kommer från en stark säsong i division ett. Deras lag består till stor del av unga talangfulla spelare så jag hoppas på en fartfylld match på söndag.

Vad har du för personlig målsättning kommande säsong?

Personligen vill jag denna säsong fortsätta utvecklas som spelare både på och utanför plan. Jag vill generellt hålla en jämnare nivå i anfallsspelet med så få tekniska fel som möjligt.

Nyutnämnd lagkapten, hur ser du på det uppdraget?

Det är ett ärofyllt uppdrag och jag är väldigt glad att få det förtroendet.

Hur skulle du beskriva Micke och Eric som tränare?

Micke och Eric är nästan som motpoler, Micke är den lugna och Eric den energiska. Jag tycker att de kompletterar varandra bra både på träning och match.

Vad saknar du mest från Stockholm?

Stockholm har mycket att erbjuda, inte minst min familj och släkt som bor där men utöver det saknar jag pulsen i stadskärnan och möjligheten till spontan shopping.

Vad är det bästa med att vara tillsammans med en annan handbollsspelare? (Noel Gustafson i herrlaget, intervjuarens tillägg)

Det bästa med att vara tillsammans med en annan handbollsspelare är att man har någon att dela sitt största intresse med.

Har du någon förebild? (Behöver inte vara en handbollsspelare)

Min förebild är min mamma och har alltid varit.


Har du någon hälsning till alla som läser det här?


Jag hoppas att så många av er som möjligt stöttar oss i Stiga under säsongen!

Se matchen här:

För tillfället finns det inget att visa här.

För tillfället finns det inget att visa här.