Tillbaka

Eskilstuna Guif

28

Tyresö Handboll

33

 • Datum

  Lördag 30/9

 • Tid

  14:00

 • Resultat

  28 - 33

 • Arena

  Stiga Sports Arena A1Hitta hit

 • Damer
  Damallsvenskan

Eskilstuna Guif – Tyresö Handboll 28-33 (15-17)

Målgörare Eskilstuna Guif:

Maja Appelgren 12, Tuva Nilsson 4, Moa Hjalmarsson 4, Cajsa Sällström 3, Emma Jarmteg 2, Flavia Johansson 1, Alva Enblad 1, Ebba Janssen 1

Publik: 178

 

20230930 Guif vs TyresöMatchvärd Granitor Electro

Hemmapremiär i Damallsvenskan

Efter förlusten borta mot Huddinge är det ett revanchsuget lag som tar sig an Tyresö Handboll.

Knapp köp biljett

Tyra Schjött inför matchen

Intervju med Maja Appelgren

Maja Appelgren gjorde en toppensäsong förra säsongen innan hon oturligt skadade sig. Nu är Maja åter i spel. David Sundgren kollade av läget med Maja.

  Maja Appelgren  

Maja Appelgren

Tröjnummer 32

Niometersspelare

Majas favoriter:Maträtt - pappas grillade köttfärsbiffar med fetaost, potatis i ugn och tzatziki.Dryck - är för tillfället väldigt svag för vanlig cola på burk.Musikgrupp/artist - Benjamin IngrossoFörebild - PappaResmål - Thailandsresorna med familjen är oslagbara.Hemsida på internet - Eskilstuna kuriren. Förlust senast mot Huddinge, hur sammanfattar du den matchen? -

En svår match borta mot ett otroligt taggat Huddinge där vi inte alls kommer upp i den nivån som jag vet att vi kan komma upp i. Vi har många tekniska fel och kommer inte upp i den nivån som vi vill i försvaret.Nu väntar match mot Tyresö. Vad vet du om dom?

Lägger mest fokus på oss själva, men vet att dom har tappat en del rutinerade spelare och fått in ett gäng unga duktiga spelare.Vad tyckte du om förra säsongen? 

Jag tycker vi gör en bra säsong, vi visade att vi kan vara med i toppen av allsvenskan och att vi kan vinna matcher mot topplagen. Vi visade även att vi är sjukt starka på hemmaplan.Vad är en realistisk målsättning för er kommande säsong? 

 Vi har satt som intern målsättning att vara med bland topp 4. Med truppen vi har så tror jag att vi kan vara med att fightas där uppe.Hur skulle du beskriva dina tränare Micke och Eric?

Två tränare som är väldigt olika men som kompletterar varandra bra. Micke har alltid varit den lugna men på senaste tiden har jag märkt att Eric har smittat av sig med sin otroliga energi till honom.Finns det någon anledning att du lirar i ditt tröjnummer? 

Spelade i nr 16 som utespelare när jag var yngre men när jag för första gången fick Eric som tränare fick jag höra att det var totalförbjudet att ha 16 som utespelare. Självklart lyssnade jag på honom och bytte genast nummer. Då blev det 16+16 (skratt).Vad har du att säga om era nya spelare? 

Otroligt sköna tjejer som kommit in väldigt bra i gruppen.Det bästa med Eskilstuna som stad, förutom handbollen? 

Jag och min lillasyster har som tradition att på kvällarna på vintern åka runt och kolla på all fin julbelysning som finns. Favoriten är Nybron, vart jag än ska så åker jag alltid över nybron, spelar ingen roll om det är en omväg. Jag vill alltid åka och kolla på dom fina lamporna.Vilken egenskap - behöver inte vara som spelare - skulle du vilja ärva från någon av dina lagkompisar och från vem? 

Skulle kunna tänka mig att ärva en del av Tuva Nilssons smarthet.Vem ska vi ha extra koll på under lördagens match? 

Tuva ser glödhet ut just nu. Så håll ett öga på henne!Har du någon hälsning till de som läser det här? 

Kom & kolla på oss på lördag, vi är jävligt revanschsugna och kommer göra allt i vår makt för att ta två poäng.Se matchen här:

För tillfället finns det inget att visa här.

För tillfället finns det inget att visa här.