Glader - Emma Andersson
Trötter - jag själv
Svärmorsdröm - Fanny
Bästa fotbollsspelare - Amanda

Inför 254 åskådare i Ellfolk Arena lyckades Eskilstuna Guif besegra Tyresö handboll med 25-23 efter en riktig rysare.

Amanda Ingvarsson startade i mål för Eskilstuna Guif.

Josefin Johansson gav hemmalaget ledningen tidigt i första anfallet, Tyresö replikerade snabbt. Efter 2-2 gick hemmalaget upp till 6-2 efter åtta minuters spel. En helt annan tändning än senast med bra försvarsspel och fin spridning på målskyttet från Eskilstuna, fem olika målskyttar, Josefin Johansson enda tvåmålsskytten så här långt.

9.31 tog Tyresö matchens första timeout, vi hade då ställningen 7-3. Efter timeouten kom gästerna in i matchen och gjorde tre raka mål innan Sofia Tenglin satte 8-6 för hemmalaget.

17 minuter in hade vi hemmaledning med 9-7, en ledning som Tyresö åt upp och 9-9 efter 18.30 på matchuret. Då vaknade hemmalagets Josefin Johansson och svarade för tre raka mål i matchen, 12-9.

23.57 tog Eskistuna Guif sin första timeout i matchen, vi hade då hemmaledning 12-10. Två raka mål av Sofia Tenglin följde och 14-10, en fyramålsledning som var intakt halvleken ut, 16-12 var ställningen när paussignalen ljöd.

Eskilstuna Guif inledde målskyttet i andra genom kaptenen Jessica Dickfors, innan gästerna reducerade två gånger. Dessvärre för hemmalaget linkade Dickfros ut efter 4.05.

Hemmalaget gick upp till 19-14 innan Tyresö kom lite närmare efter två raka mål, men en till synes trygg hemmaledning.

10.48 tog Tyresö sin andra timeout i matchen, då stod det 20-16. Timeouten hade ingen omedelbar effekt på bortalaget, Eskilstuna Guif ledde med 22-17 med kvarten kvar, en ledning som blev 23-17 innan det började gå troll för hemmalaget och gästerna började äta sig närmare.

19.42 spelat av andra hade vi 23-20, och Eskilstuna Guif tog timeout. Eskilstuna Guif hade det fortsatt kämpigt och Tyresö hade vittring. Med 54.12 spelat tilldömdes Tyresö en straff och Eskilstuna Guif åkte på sin och matchens enda utvisning. Straffen missades dock och Eskilstuna Guif lade in timeoutkortet för sista gången denna eftermiddag. Tyresö kom dock ikapp ett anfall senare, 23-23 och 6 raka bortamål och lika med 4.20 kvar på matchuret. Ett nervigt slut, där Mia Lagumdzija äntligen spräckte måltorkan som varade i tio minuter och gav oss hemmaledning på nytt. Tyresö tog timeout men lyckades inte kvittera, istället satte Moa Lindqvist 25-23 med 54 sekunder kvar och segern var i hamn för Eskilstuna Guif-damerna.

En oerhört skön och direkt nödvändig seger för Guifdamerna som nästa vecka möter serieledarna GT Söder på bortagolv.