Målgörare Lovisa Delac 5, Flavia Johansson 5, Jessica Rydberg 4, Cajsa Sällström 3, Tindra Älgekrans 3, Sofia Delac 1, Moa Hjalmarsson 1, Fanny Söderberg 1, Josefin Johansson 1,  Caroline Karlsson 1.

Moa Hjalmarsson inför Kroppskultur

23 Moa Hjalmarsson 1920x1080

Kommentar till förra matchen, oavgjort efter att du kvitterat sent?

⁃ En stabil första halvlek och en svängigare andra halvlek där vi blir straffade på våra misstag dock väldigt skönt att vi visar moral sista minuten och håller oss till game planen vi sätter upp i matchens sista time out så att vi får med oss 1poäng.

Riktigt fin form nu för laget med fem raka utan förlust, vad tror du det beror på?

⁃ mycket handlar om att vi inför match lagt de största fokuset på oss själva och vårt spel där vi vill få motståndarna att anpassa sig efter oss.

Kroppskultur väntar, vad vet du om det motståndet?

⁃ Kropps är ett lag som efter jul exploderat och haft en väldigt positiv trend med mycket poängplock och jämna matcher där Frida Alm är en av nyckelspelarna man behöver hålla lite extra koll på 9m

Nytt kontrakt, hur gick tankarna där?

⁃ När frågan kom så var valet till förlängning en självklarhet då jag känner att jag har mera att bevisa både för mig själv och mot klubben som visar ett stort förtroende för mig. plus att de känns lite extra roligt att man signat för säsong 9 & 10 i den röda tröjan #guifhjärta

Avslutningsvis, någon hälsning till Guif-fansen?

⁃ Att gå in för hemmamatch och känna att man saknar en spelare varje gång läktaren är tom är fruktansvärt men tillsammans får vi hålla ut och kämpa då de förhoppningsvis vänder snart. Ni missar väl inte att matchen mot kropps sänds både på Solidsport och Eskilstuna Kuriren

Se matchen här:

Klicka på bilden nedan för att se matchen om du är prenumerant på Eskilstuna Kuriren

Sändningsbild Kurren Kropps

om du inte är prenumerant på Eskilstuna Kuriren klickar du på bilden nedan för att se matchen

Efter fem matcher som obesegrade blev det tyvärr förlust idag mot Uddevallalaget Kroppskultur. Guif var egentligen aldrig i närheten av vinst och hade det svårt både bakåt och framåt.

Första halvlek stämde det mesta för Kroppskultur, bortalaget lyckades främst med sitt anfallsspel och Guif hade en hel del att önska i sitt försvarsspel. Hemmalaget startade med 3-3 försvar vilket skapade stora luckor till Kropps och efter 8 min stod det 1-6 och som siffrorna visar gick det lika trögt för Guif i anfallsspelet.  Älgekrans tog en timeout och Guif gick ned på ett 6-0 försvar och Jessica Rydberg gjorde snabbt två raka mål. Guif bytte även in Emma Hultborg i målet men hon fick dessvärre halta ut efter att bl.a. gjort sig illa redan på uppvärmningen. I pausvila stod det 12-18.

I början av  andra halvlek kom Flavia Johansson in och satte tre raka riktigt snygga niometerskott och det såg ut som anfallsspelet kommit igång men tyvärr fortsatte det haltande försvarsspelet och Kroppskulturs Frida Alm som blev matchens lirare  hade vid flera tillfällen öppen gata och 16 minuter in i andra så ledde Kropps med 7 mål. Med 8 minuter kvar så hade Guif kommit i kapp något och det skiljde endast 3 mål efter punktspel på Alm och en Cajsa Sällström som fick komma in med lite ny energi både bakåt och framåt. Men Guif kom aldrig närmare än så och matchen slutade 25-29.

Jessica Rydberg blev matchens lirare i Guif.

om du inte är prenumerant på Eskilstuna Kuriren klickar du på bilden nedan för att se matchen