Yrke/sysselsättning vid sidan av handbollen: Jobbar på Slagstaskolan
Bästa artist/grupp: Beyoncé
Bästa resmål/drömresmål: Sydafrika
Bästa hemsida: Instagram

Omstart och förlust med 2 mål hemma mot Hallby, vad tyckte du om den matchen?
Vi får en bra start i matchen men förlorar på våra egna misstag. Vi har en period där vi släpper 11-0 och då blir det svårt att vinna matchen.

Er säsong i stort, vad tycker du så här långt om er insats?
Jag tycker att vi gjort bra matcher och mindre bra matcher men som säsongen har sett ut med inställda matcher så har det såklart varit annorlunda. Men vi har absolut mer att ge och måste även kunna hålla en högre lägstanivå.

Din egen insats så här långt?
Lite upp och ner skulle jag säga, har mycket mer att ge. Alltid höga krav på mig själv och ett stort ansvar vilket jag gillar.

Nu väntar bortamatch mot Kärra, vad finns att säga om det motståndet?
Kärra är ett väldigt bra lag med många skickliga spelare. Det ska bli kul att möte dem och vi får verkligen vara med från start och komma upp i nivå direkt.

Vad tycker du är en rimlig målsättning den här säsongen?
Kanske ett tråkigt svar men vi gör allt för att vinna varje match och ta så många poäng som möjligt.

Finns det någon anledning att du har tröjnummer 11?
Egentligen var mitt förstaval när jag kom till Eskilstuna Guif nummer 8 men lite svårt när kaptenen bär på numret..

Har du någon favoritplats i Eskilstuna?
Hemma med lite sushi från matsu

Någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen?
Vi saknar er och jag hoppas att vi ses snart! Men framförallt ta hand om varandra❤️

Avslutningsvis, vem är Eskilstuna Guifs
Kloker: Hjalmar
Toker: Flavia Malingula
Glader: Jarre (undantag äldre mot yngre)
Trötter: Sofia (ledig hela dagarna) Delac

Text: David Sundgren

Förlust borta mot Kärra
Eskilstuna Guifs damlag föll med klara 24-34 borta mot Kärra HF i Göteborg i lördagens match i damallsvenskan.
Josefin Holst fick starta i Eskilstuna Guif-målet denna eftermiddag. Eskilstuna Guif gjorde matchens två första mål, innan Kärra gjorde två snabba mål fram till 2-2.
Efter fem minuter hade vi 4-4 efter en tempofylld inledning. 6.36 ledde hemmalaget för första gången då man gjorde 5-4. Eskilstuna Guif hade det kämpigt och Kärra gick upp till 8-4 innan Josefin Johansson bröt Eskilstuna Guifs måltorka.
Efter 14.25 hade vi 10-6 till Kärra. Eskilstuna Guif hade en del bolltapp och passmissar.
Vid ställningen 12-7 och 18.24 spelat var det dags för Eskilstuna Guifs första timeout. Fem mål var fortsatt differensen mellan lagen när Kärra lämnade in timeoutkortet för första gången, 14-9 och 4 minuter kvar av den första halvleken.
När vi summerade första halvlek var ledningen 17-11 för hemmalaget. Efter en jämn inledning hade Kärra ryckt åt sig ett försprång målmässigt.
Kärra fick en rivstart på den andra halvleken och gjorde de fem första målen i den andra halvleken.
Eskilstuna Guif tog en timeout och bytte in Emma Hultborg i mål efter 5.49 spelat av den andra halvleken. Det dröjde tills 38.29 innan Lovisa Delac gjorde gästernas första mål i andra halvlek då hon reducerade till 12-23. Man gick upp till 15-23, innan Kärra ryckte igen, 26-15 efter 43 minuters spel.
Matchen var dessvärre körd. Noterbart var att Tindra Älgekrans reducering till 19-26 efter 47.51 var hennes första mål i A-laget.
Till slut vann Kärra med  klara34-24 och det är bara att ta nya tag, härnäst väntar Nacka på hemmaplan.