20

Lovisa Delac 9, Sofia Delac 3, Fanny Söderberg 2 , Joline Jacobsson 2, Flavia Johansson 2 Josefin Johansson 2, Emma Jarmteg 1, Cajsa Sällström 1, Moa Hjalmarsson1 , Jessica Rydberg 1, Tindra Älgekrans 1

Efter den finfina insatsen i fredags spelar Eskilstuna Guifs damlag mot GT Söder på bortagolv. David Sundgren tog en kortare lägeskoll med Flavia Johansson, förra säsongen i GT Söder, inför söndagens match.

Seger mot Eslöv, vad finns att säga om den matchen?

Vi gör det tillsammans som ett lag, vi har pratat i veckan att mer fokusera på oss själv som lag, i både anfall och försvar men även det lilla som kan göra stor skillnad. Att fortsätta hela tiden med energin och kroppsspråk på bänk och på planen med mycket klappar, high-fives och skrik. Tillsammans så gör vi det och tar en härlig revansch mot Eslöv.

Ni möter ditt gamla lag GT Söder på söndag, tankar kring den matchen? Känns det extra att möta en klubb du tidigare spelat för?

Det ska bli kul med match direkt igen efter en härlig vinst, vi tar med oss den energin in i den här matchen. Nu är det inte många kvar från förra säsongen när jag spelade men jo det känns ändå lite extra att möta sin förra klubb.

Hur ser du på din och lagets säsong så här långt?

Det har ju varit en annorlunda säsong för mig och laget med inställda matcher och nu med matcher som sätts nära in på varandra. Inte blivit exakt som vi velat med resultatet så här långt men jag och laget har mycket mer att ge och det hoppas vi få visa nu framöver.

Har du hittat några ställen i Eskilstuna du tycker extra mycket om?

Haha oj inte riktigt! Svårt nu med pandemin. Blir att dagarna ser lite likadana ut jobb och sedan träning, men sängen är ganska skön att komma hem till efter en lång dag.

Har du någon Hälsning till Guiffansen?

Hoppas att ni hejar hemma från soffan för vi saknar er och ert stöd från läktarn. Vi hoppas att det blir bättre framöver så ses vi då.

Andra vinsten för våra Guifdamer denna vecka.
Vinst borta mot GT Söder med siffrorna 20-25. GT Söder som än så länge inte har en enda vinst i damallsvenskan och vid senaste mötet hemma så vann Guif med hela 28-13 borde varit mycket revanschsugna.

Första halvlek spelade båda lagen ett högt försvarsspel och anfallen blev långa och med flera tekniska fel – framför allt av GT Söder som efter 20 min inte gjort mer än 2 mål. Halvleken slutade 6-13 .

I andra halvlek ryckte Guifdamerna ifrån och hade efter 5 minuter en ledning med 10 bollar och hade ett mycket fint och snabbt anfallsspel.

Efter två timeouter så kom GT Söder dock i kapp något och spelade en bättre andra halvlek både bakåt och framåt. Hultborg som var dagens målvakt hade fina räddningar med två straffräddningar och bra hjälp i försvaret. Lovisa Delac gjorde sin bästa match för säsongen med hela 9 mål.

Slutsiffrorna blev tillslut 20-25.