22

Eskilstuna Guif - AIK 25-22 (15-11)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Emma Jarmteg 6, Lovisa Delac 5, Moa Hjalmarsson 5, Fanny Söderberg 4, Jessica Rydberg 2, Sofia Delac 2 samt Josefin Johansson 1.

Fjärde raka för damerna
Eskilstuna Guifs damer tog en härlig seger mot AIK som besegrades med 25-22 efter att haft bra kontroll på händelserna från matchstart. Det innebär att damerna nu har fyra raka segrar i damallsvenskan!
Josefin Holst tog plats i hemmalagets målbur när domarna blåste igång matchen. Eskilstuna Guif fick den bästa starten och hade 2-0 innan AIK kom ikapp till 2-2 efter fyra minuters handboll.
Hemmalaget var dock rejält taggade och gick upp till 7-2 efter 8.42 och AIK tog matchens första timeout. Noterbart var att fem av hemmalagets mål sattes av Lovisa Delac.
Efter timeouten svarade AIK för två raka mål, innan Eskilstuna Guif återställde sitt femmålsöverläge. Eskilstuna Guif hade 11-6 då AIK kröp närmare till 11-8, vi hade då spelat 18 minuter av matchen. Tre minuters måltorka följde innan Moa Hjalmarsson satte 12-8. I hemmalaget firade Josefin Holst stora triumfer i målet med en hel del svettiga räddningar.
I anfallet efter 12-8 drabbades bortalaget av en skada på Linnéa Lindh. Vi skickar en varm krya på dig-hälsning härifrån.
När spelet återupptogs inledde AIK med en reducering, men Eskilstuna Guif-damerna fortsatte vara det laget som styrde händelserna i Stiga Sports Arena och ledde som mest med 15-10 innan AIK reducerade alldeles i slutet av första halvlek och fastställde halvtidssiffrorna till 15-11.
Jessica Rydberg inledde målskyttet i matchen och var även den som gjorde andra halvlekens första mål innan AIK svarade för tre raka mål och efter 6.22 av den andra halvleken hade vi 16-14 till hemmalaget.
Moa Hjalmarsson snitsade in 17-14 men AIK reducerade tämligen omgående. Emma Jarmtegs fjärde gav 18-15 tio minuter in i den andra halvleken.
Matchen var fortsatt jämn och oviss, 43.24 in i matchen tog Eskilstuna Guif sin första timeout. Ställningen var då 19-17.
Dryga två minuter efter timeouten gjorde Sofia Delac 20-17. Anfallet efter drabbades Eskilstuna Guif av sin första utvisning och AIK tilldömdes en straff som man förvaltade. Efter att utvisningen var avklarad var det fortfarande tre mål upp för Eskilstuna Guif, 22-19. AIK lämnade in timeoutkortet, 48.50 in i matchen.
Fyra mållösa minuter följde innan AIK reducerade till 22-20, innan Moa Hjalmarsson gjorde ännu ett viktigt mål i det efterföljande anfallet. 23-20, 53.14 på matchklockan.
AIK gav dock inte upp och satte de två efterföljande målen. Man hade även chansen att kvittera men då stängde Josefin Holst igen och Fanny Söderberg satte 24-22 istället med 3.40 kvar.
Slutet blev dramatiskt. Med 2.44 kvar av matchen drabbades hemmalaget av en utvisning. Dock blev det inga mål under utvisningen för något av lagen. Med 41 sekunder kvar och fortsatt 24-22 tog AIK sin sista timeout i matchen. Efter avslutad timeout tappade dock AIK kontroll över bollen väldigt tidigt och Emma Jarmteg gjorde inget misstag från linjen då hon spikade slutresultatet 25-22 med sitt sjätte mål i matchen!