24

Tyresö Handboll

24

Det blev tillslut oavgjort i Stockholm mot tabellfyran Tyresö.

Guif kom till Stockholm i fin form efter att ha vunnit fyra raka matcher och fick möta ett Tyresö som spelade ett mycket aggressivt försvarsspel.  Det var stundtals en mycket jämn match där båda lagen följdes åt i målskörd.

I första halvlek spelad Guif mycket stabilt både framåt och bakåt. Innan halvtidsvila lyckades Guif rycka ifrån där Lovisa Delac på mittnio styrde spelet mycket bra med både fina inspel, spelmål och straffmål. Emma Jarmteg fick många fina inspel och hade hunnit nätat 3 gånger efter bara 15 minuter. 12-15 var halvtidsresultatet.

I andra halvlek klev Cajsa Sällström in och presenterade sig som en stark anfallsspelare och Guif drog ifrån och ledde efter 10 min med 6 mål. Men sen kom Tyresö ifatt efter ett bra målvaktsspel av Tyresömålvakten. Med 6 minuter kvar av matchen var Tyresö ifatt och med endast två minuter kvar gick Tyresö upp i ledning. Moa Hjalmarsson lyckades kvittera i slutsekund och slutresultatet blev tillslut 24-24. Matchens lirare blev Lovisa Delac.

På bänken i dag satt Joline Jacobsson som tredje coach då hon ådragit sig en skada i knät i veckan, trots tung skada så ger vi henne en stor eloge för peppningen hon ändå fixar att ge till sitt lag.

Vi får säga grattis till båda lagen som tar med sig en poäng och vi som fick möjligheten att se matchen live kan konstatera att det inte var något fel på ljudanläggningen här i Tyresöhallen.

Kommande vecka spelar Guif två hemmamatcher, nu på onsdag mot Kroppskultur och mot Aranäs på söndag.

Målskyttar i Guif: Lovisa Delac 4, Sofia Delac 4, Emma Jarmteg 3, Josefin Johansson 3, Moa Hjalmarsson 3, Caroline Karlsson 2, Cajsa Sällström 2, Jessica Rydberg 2, Tindra Älgekrans 1,