Målgörare: Lovisa Delac 6, Sofia Delac 3, Fanny Söderberg 3, Emma Jarmteg 2, Josefin Johansson 2, Moa Hjalmarsson 1, Flavia Johansson 1, Jessica Rydberg 1

Sofia Delac inför matchen

19 Sofia Delac 1920x1080

- Förlust senast mot Kroppskultur, vad finns att säga om den insatsen?

Vi tappar nästan matchen direkt ifrån start där vi släpper förbi det mesta bakåt. Vi startade med ett högt försvar vilket vi varken tränat eller spelat med på ett tag vilket jag tror gjorde många i laget lite otrygga och då sedan stressade framåt. Vi tappade också mycket samarbete framåt vilket gör att alla började köra sina egna race. Mycket berodde nog på att man hade en stressad vilja att komma ikapp, men tyvärr funkade inte så mycket för oss denna match- inklusive min egna insats. Jag var inte nöjd alls.

- Tankar inför matchen mot Aranäs?

Vi ska först och främst lägga matchen mot kropps bakom oss och ta nya tag. Aranäs ligger i toppen och är både ett kollektivt och individuellt skickligt lag. Vi måste se till att lösa ett starkt försvar och målvaktsspel för att vinna den matchen. Vi är taggade och revanschsugna!

- Hur ser du på fortsättningen av säsongen?

Det är många matcher kvar och de ska vi förvalta på allra bästa sätt. Vi vill avsluta med flaggan i topp.

- Nyskrivet kontrakt med Kristianstad, hur kommer det sig att du och Lovisa valde den klubben?

Det är en klubb med bra förutsättningar och möjligheter för att utvecklas. Jag fick ett väldigt bra intryck av föreningen och staden, och jag även fått en väldigt tydlig individuell plan på hur jag ska utvecklas, vilket jag som ung spelare värderar högt.

- Vet att det är långt till hösten, men vad är tanken att du ska göra när du tar studenten?

Vidare studier, har Kristianstad något jobb på gång till dig? Min tanke är att börja plugga där nere, men Kristianstad erbjuder även goda möjligheter att kunna fokusera mesta dels av tiden på handbollen, vilket känns jättebra.

- Någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen?

Ni som sitter hemma och hejar och peppar oss, ni är grymma och vi uppskattar allt stöd vi kan få!

Videointervju med Josefin Holst

Se matchen här:

Det blev förlust mot topplaget Aranäs.

Då det inte blir några kval nedåt så spelar många lag för att nå en kvalplats och inför Arnäas så fanns en mikroskopisk chans för Guif att ta en kvalplats.

Aranäs som gjort en bra säsong och inför Guifmatchen precis förlorat första platsen till Kärra spelar såklart om att få gå upp direkt till SHE, och efter denna match ser det mycket bra ut för Göteborgslaget även fast det är jämnt upp i toppen.

Aranäs gjorde en mycket stabil första halvlek med ett mycket bra försvar och Guif hade allt för många tekniska fel framåt och ett svagt försvar bakåt även om Holst tog en hel del. Första halvlek slutade 8-14.

I andra halvlek så såg Guif lite mer taggade ut och gjorde bland annat tre raka mål av systrana Delac och efter 7 minuter hade de knappat in till ställningen 12-15. Aranäs drog ifrån igen och Guif lyckades knappa in – trots att Holst hade en bra dag i målet så förlorade Guifdamerna idag på för många tekniska fel.

Josefin Holst fick pris för matchens lirare.

För tillfället finns det inget att visa här.