OV Helsingborg - Eskilstuna Guif 26-23 (14-9)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Lovisa Delac 5, Jessica Rydberg 4, Cajsa Sällström 4, Flavia Johansson 4, Maja Brokvist 2, Fanny Söderberg 1, Hanna Ed Söderström 1, Emma Jarmteg 1 samt Josefin Holst 1.

Damallsvenskan går vidare. Nu väntar en långresa ner till Helsingborg för Eskilstuna Guif. David Sundgren gjorde en snabb lägeskontroll med Cajsa Sällström som nyligen kommit tillbaka efter skada.

Vad har du att säga om er senaste match, förlust mot Aranäs?

Aranäs spelade ett bra försvarsspel och vi hade för många tekniska fel. Bakåt hittade vi inte tryggheten och då blir man stressad framåt.
I andra halvlek satsar vi mer i luckorna och vi visar att vi inte ger oss i första taget!

Nu väntar bortamatch mot Helsingborg, hur ser du på det motståndet?

Vi vann senast för att vi spelade vårt spel, hade bra bredd och mycket energi så det ska vi göra igen. Helsingborg är ett lag med starka spelare man-man så det gäller att vi jobbar kompakt bakåt så kan vi få lite lätta mål framåt också!

Du är äntligen skadefri, hur tycker du att det gått för dig spelmässigt?

Det har gått helt okej. Jobbar på att hitta tillbaka till mitt spel innan skadan och jag njuter av varje minut jag får på planen!

Nytt kontrakt med Eskilstuna Guif, hur gick dina tankar där?

Det var inga konstigheter, trivs bra i föreningen och har mycket kvar att ge!

Någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen?
Vi uppskattar att ni stöttar oss hemifrån! Förhoppningsvis ses vi snart i hallen igen.

Se matchen här:

Förlust i Helsingborg
Efter en jämn match drog dessvärre Guif-damerna det kortaste strået och föll med 23-26 mot OV Helsingborg.
Emma Hultborg var åter i Eskilstuna Guif-målet efter skadevilan senast. Dock var Sofia Delac indisponibel på grund av skada men följde med till Helsingborg för att vara med i lagledningen.
OV Helsingborg gick upp till 2-0 innan Flavia Johansson reducerade till 1-2 4.20 in i matchen. Emma Hultborg fick en bra start i målet med bland annat två straffräddningar men Eskilstuna Guif hade svårare att sätta bollen i Helsingborgsmålet.
Efter 9.30 stod det 5-2 till OV Helsingborg, en ledning Eskilstuna Guif krympte till 4-5. OV gjorde dock ett nytt målmässigt ryck till 9-4 och Eskilstuna Guif tog sin första timeout i matchen. Vi hade då spelat 20.59.
OV Helsingborg fortsatte trycka på och gjorde två mål till efter timeouten innan Jessica Rydberg bröt den långa måltorkan med två raka mål. 11-6 efter 24 minuters spel.
OV Helsingborg gick sedan upp till 13-6 innan tre raka Eskilstuna Guif-mål gav 13-9. Dock fick OV sista målet precis innan pausvilan.
När den andra halvleken började hade Josefin Holst avlöst Emma Hultborg i bortamålet. Holst fick en bra start i buren och Eskilstuna Guif gjorde den andra halvlekens två första mål innan OV gjorde 15-11 fyra minuter in i andra halvlek.
Holst fortsatte vara mycket inspirerad mellan stolparna och Eskilstuna Guif närmade sig värdarna i målprotokollet, 14-16 efter 11 minuter av andra halvlek.
Vid ställningen 17-15 till OV Helsingborg kom ett litet ryck för hemmalaget till 19-15 efter 16 minuters spel.
Fyra mål var även differensen när Eskilstuna Guif tog sin andra timeout. 20-16 efter 47.35.
Med nio minuter kvar var det tre mål som skiljde mellan lagen, 21-18 till OV Helsingborg.
Eskilstuna Guif gav inte upp utan reducerade till 21-23 med fem minuters handboll kvar. Dock drabbades man av en utvisning i det efterföljande försvarsspelet. Man lyckades dock reducera med en spelare mindre, innan OV Helsingborg gjorde 24-22 med tre minuter kvar.
Maja Brokvist reducerade till 23-24 men närmare än så kom inte Eskilstuna Guif denna eftermiddag. OV Helsingborg gjorde två mål till vilket gav slutsiffrorna 26-23.