Träningsmatch

VästeråsIrsta - Eskilstuna Guif 31-20 (17-10)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Lovisa Delac 4, Josefin Johansson 3, Flavia Johansson 3, Joline Jakobsson 2, Jessica Rydberg 2, Fanny Söderberg 1, Emma Mathisen 1, Emma Jarmteg 1, Sofia Delac 1, Moa Hjalmarsson 1 samt Ebba Fornell 1

Matchandet igång för Eskilstuna Guifs damlag

Eskilstuna Guifs damer började sina träningsmatcher med en resa till Västerås och ett mälardalsderby mot SHE-klubben VästeråsIrsta. Fjolårets sexa i SHE var numret större och vann med 31-20.

Dessvärre strulade sändningen i första halvlek, så det blir en lite mindre text än tanken var från början. Värdarna från Västerås gick upp till en 2-0-ledning innan Sofia Delac fick sätta försäsongens första Eskilstuna Guif-mål. Inledningen var jämn, det stod 4-3 till hemmalaget som senare gjorde ett ryck till 12-6 vilket ledde till att gästerna lämnade in timeoutkortet för första gången. Effekten av det blir till att börja med dubbla reduceringar för gästerna, sedan drog hemmalaget ifrån igen och i paus hade vi 17-10. Nicklas Älgekrans gick runt på många spelare i bortalaget.

Andra halvleken startade med två raka Eskilstuna Guif-mål, men IVH svarade ännu en gång - 19-12 4.20 in i andra halvlek. Sjumålsledningen var intakt, 21-14 efter 9.40 spelat av andra halvlek. Då gjorde värdarna ett ytterligare målryck, och ledde med 10 mål när ungefär hälften av andra halvlek var spelad. Eskilstuna Guifs damer fortsatte dock kämpa, med 8 minuter kvar stod det 25-17.

I slutskedet drygade hemmalaget ut ledningen än en gång och när slutsignalen ljöd hade vi 31-20 på resultattavlan.

Svårt att dra direkta slutsatser efter en träningsmatch som man dessutom dessvärre inte kunde följa från start till mål. Positivt av det vi kunde se var att Eskilstuna Guif har många alternativ på samtliga positioner och det gavs rikligt med speltid till en hel del spelare. Härnäst väntar Tyresö Open, en träningscup med fyra tuffa matcher på två dagar helgen 29-30 augusti.