Träningsmatch

Tyresö Handboll - Eskilstuna Guif 21-23 (8-14)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Moa Hjalmarsson 5, Fanny Söderberg 3, Caroline Karlsson 3, Jessica Rydberg 2, Emma Jarmteg 2, Josefin Johansson 2, Sofia Delac 2, Joline Jakobsson 1, Emma Mathisen 1, Hanna Ed Söderström 1 samt Flavia Johansson 1.

Höjdpunkter

Eskilstuna Guif-damerna inledde med en mycket fin första match i Tyresö Open, då arrangörsklubben Tyresö betvingades med 23-21. Det lyste om Guifdamerna i första halvlek. Det blev jämnare i andra halvlek men sammantaget en fin insats.
Josefin Holst inledde i bortalagets mål. Moa Hjalmarsson gav Eskilstuna Guif ledningen, och laget fick en riktigt bra start på matchen och hade 3-0 efter fem minuter.
Eskilstuna Guif ledde med 5-1 innan Tyresö kom ikapp till 5-5, vi hade då spelat 14.30. Guifdamerna var dock riktigt bestämda och fortsatte vara det laget som styrde och ställde, framförallt försvarsspelet var riktigt bra där det alternerades mellan en offensiv försvarsuppställning och en lite mer defensiv.
I ledning 8-6 lämnade Nicklas Älgekrans in timeoutkortet för första gången. Fanny Söderbergs tredje mål gav 9-6 22 minuter in i matchen. Gästerna drygade ut ledningen ytterligare. 12-7 efter 28 min och i slutsekunderna av första halvlek kontrade Hanna Ed Söderström in sitt första mål i matchen vilket gav oss en ledning med 14-8 efter 30 spelade minuter.
Eskilstuna Guif bytte målvakt inför den andra halvleken, Emma Hultborg tog plats mellan stolparna. Tyresö fick en riktigt bra start på andra halvlek och Eskilstuna Guif-tjejerna hittade inte flytet som fanns i den första. Fyra minuter in hade hemmalaget gjort fem raka mål, och ledningen var bara ett mål för gästerna.
Det dröjde till 7.45 innan Eskilstuna Guif kom in i målprotokollet då nyförvärvet Flavia Johansson satte 15-13. I samband med detta hittade gästerna målflytet igen, och gick upp till 17-13.
Tyresö hade dock inte gett upp. Man var och nosade och kom upp till underläge med ett. 14.38 stod det 17-18. Gästerna var dock kyliga och gick upp till 20-17 efter Moa Hjalmarssons femte mål. Vi hade då 10 minuter kvar av matchen.
Matchen hade en tät och målsnål avslutning, med 7 minuter kvar var det ledning med 21-19 för Eskilstuna Guif. Med två minuter kämpade kapten Caroline Karlsson in 23-21 från linjen och det skulle visa sig vara matchens sista mål. Fin start på cuphelgen.