AIK - Eskilstuna Guif 31-29 (9-10)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Ebba Fornell 7, Fanny Söderberg 5, Flavia Johansson 4, Moa Hjalmarsson 4, Emma Jarmteg 3, Nathalie Lind 2, Caroline Karlsson 1, Hanna Ed Söderström 1, Jessica Rydberg 1 samt Maja Brokvist 1.

Förlust i dagens andra match
Eskilstuna Guif-damerna föll i dagens andra match, då AIK vann med 31-29.

Eskilstuna Guif vilade många spelare från förmiddagens match mot AIK och frånsett Moa Hjalmarsson och Fanny Söderberg var det en helt ny startsjua. Eveline Klingberg fick förtroendet från start i målet.
Precis som mot Tyresö inledde Moa Hjalmarsson målskyttet. Lagen följdes åt till 2-2, innan AIK gick upp till en tvåmålsledning. Eskilstuna Guif replikerade till 4-4, innan vi fick en ny tvåmålsledning för ”Gnaget”, vilket ledde till att Nicklas Älgekrans lämande in timeoutkortet. Vi hade då spelat 13.06.
Efter timeouten ryckte AIK ytterligare i målprotokollet och hade 8-4. Det blev startsignalen för en bättre Eskilstuna Guif-period. Försvarsspelet satt bättre och Eveline Klingberg gjorde några finfina parader i målet. 8-7 var ställningen när det var dags för AIKs första timeout, tid 21.17.
Trots två utvisningar med tio sekunders mellanrum för Eskilstuna Guif så lyckades Emma Jarmteg kvittera till 8-8, lagen gjorde varsitt mål innan Eskilstuna Guif vann de avslutande sex minutrarna av den första halvleken med 2-1 efter två Ebba Fornell-mål. Således ledning med 11-10 i paus.
Tre minuter in i den andra halvleken hade Eskilstuna Guif ryckt åt sig ledning med 15-11. AIK gav dock inte upp. Efter sju minuter stod det 16-14, och efter tolv minuter var det uddamålsöverläge , 18-17.
AIK fick bättre träff bakåt och hittade rätt mer och mer framåt. Vid ställningen 19-19 svarade man för tre raka mål, man ledde även med 23-20. Eskilstuna Guif svarade dock igen, och var ikapp till 25-25 och gick även upp till 26-25 med dryga 7 minuter kvar.
AIK tog timeout, och nu kom det avgörande rycket i matchen. ”Gnaget” gick från uddamålsunderläge till ledning 29-26, även om Fanny Söderberg gjorde två raka mål till ställningen 29-28 så höll AIK distansen ut och vann med 31-29. Ett stort plus till Ebba Fornell och det var roligt att se att många unga få rikligt med speltid. I morgon väntar två nya matcher, först mot seriekollegan Eslöv och sedan väntar SHE-klubben Boden!