Träningsmatch

Boden – Eskilstuna Guif 27-22 (11-11)
Målskyttar, Eskilstuna Guif: Sofia Delac 6, Emma Jarmteg 4, Josefin Johansson 3, Fanny Söderberg 2, Caroline Karlsson 2, Lovisa Delac 2, Joline Jakobsson 1 samt Moa Hjalmarsson 1.

Höjdpunkter

I turneringens sista match startade Josefin Holst i målet. Matchen fick en jämn start, lagen bytte mål med varandra fram till 4-4 och turades om att vara i ledningen. Eskilstuna Guif var första laget att ha ledningen med två mål, då Fanny Söderbergs andra mål betydde 6-4. Vi hade då spelat en halv halvlek.
Eskilstuna Guif fortsatte vara det laget som hade ledningen. Efter 18 minuter hade vi 8-5, efter 23 minuter 10-7. Försvarsspelet och målvaktsspelet fungerade riktigt bra. Dessutom var det en fin spridning på målskyttet hos de vitklädda.
Efter 25 minuter stod det 11-8 till Eskilstuna Guif. En liten målmässig svacka följde för Eskilstuna Guif, och Boden kom in i matchen igen. Tre raka mål från norrbottningarna gav oss likaläge inför den andra halvleken.
Eskilstuna Guif bytte målvakt lagom till andra halvlek skulle starta. Emma Hultborg tog plats i målet. Hon startade inspirerat med tre raka räddningar, men det var ändå Boden som ledde med 13-12 efter 3.30.
Det var tätt och jämnt i upptakten på andra, åtta minuter in satte Sofia Delac sitt fjärde mål för eftermiddagen och vi hade 15-15. Efter detta gjorde Boden två raka mål.
Boden ledde även med två mål efter 12.38, och Eskilstuna Guif tog timeout. Försvaret var fortsatt bra men även Bodentjejerna fick bra träff. Det var fortsatt främst försvaren som utmärkte sig när det var dags för Boden att lämna in timeoutkortet, 20-19. Vi hade då spelat 17 minuter av andra halvlek.
Efter timeouten gick Boden upp till 22-19 på tre minuter. Vid ställningen 23-20 åkte Nicklas Älgekrans på ett rött kort med 6.19 kvar av matchen. Sofia Delac reducerade till 23-21, men sedan punkterade Boden matchen med fyra raka mål.
Till slut blev det 27-22 till Boden.
Sammantaget en mycket nyttig cup för Eskilstuna Guif-damerna där samtliga spelare fått rikligt med speltid. Truppen är bred och det är konkurrens om platserna i år. Många olika spelartyper finns representerade så det kan bli en rolig höst/vinter när spelarna hittar samarbetet ännu mer.