Träningsmatch

Eskilstuna Guif - IFK Örebro 27-23 (13-10)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Joline Jakobsson 7, Sofia Delac 4, Caroline Karlsson 3, Jessica Rydberg 3, Fanny Söderberg 2, Emma Jarmteg 2, Lovisa Delac 2, Flavia Johansson 2, Josefin Johansson 1 samt Moa Hjalmarsson 1.

Seger mot IFK Örebro i genrepet
Eskilstuna Guif vann mot IFK Örebro i genrepet inför den damallsvenska premiären 26 september. 27-23 blev segersiffrorna i Stiga Sports Arena.
IFK Örebro mönstrade en hel del Eskilstuna Guif-bekantingar, målvakten Amanda Ingvarsson, Johanna Karlsson och Cornelia Rehnholm.

Josefin Holst fick börja i Eskilstuna Guifs mål, Amanda Ingvarsson fick chansen mot sin förra klubb i Örebro-buren.

Joline Jakobsson gav Eskilstuna Guif ledningen, Johanna Karlsson kvitterade för gästerna. Örebro gjorde även 2-1 innan hemmalaget vände på steken till 3-2.

Efter åtta minuter hade vi 5-3 till hemmalaget. Örebro kom därefter ikapp till 5-5 innan två raka mål från Sofia Delac gav 7-5. Eskilstuna Guif ryckte ytterligare och hade 9-5 efter 18 minuters spel.

Med tio minuter kvar av den första halvleken var ställningen 10-6 och Nicklas Älgekrans lämnade in timeoutkortet för första gången. Hela förstasexan hade succesivt bytts ut så många spelare fick speltid.

Slutet av första halvlek blev inte lika målrik. Amanda Ingvarsson gjorde en del fina parader mot sin gamla klubb. Med fyra minuter kvar av första halvlek hade vi 11-7, gästerna svarade för två raka mål innan 12-9. Därefter avslutade lagen med varsitt mål och vi hade 13-10 efter första halvlek.
Andra halvlek inleddes med ett målvaktsbyte för Eskilstuna Guif. Emma Hultborg avlöste Josefin Holst i ”kassen”.
Eskilstuna Guif började andra halvlek klart bäst och ryckte åt sig en 6-målsledning efter 6.40 efter bland annat två mål av nyförvärvet Flavia Johansson. IFK Örebro kände sig nödgade att ta timeout.
Effekten av timeouten lät inte vänta på sig. Gästerna svarade för inte mindre än sex raka mål innan Caroline Karlsson bröt måltorkan på ett magnifikt inspel från Joline Jakobsson. Joline gjorde själv 20-16 46 minuter in i matchen.
48.47 drabbades Eskilstuna Guif av sin första utvisning och Örebro reducerade till 21-17 på straff. En ny hemmautvisning följde med cirka 20 sekunder kvar av den första utvisningen. Vid fulltaligt hemmalag hade vi 22-18 på resultattavlan.
Vid ställningen 23-19 tog hemmalaget sin andra timeout. Joline Jakobssons femte mål i matchen gav oss 24-19. Örebro reducerade sedan gånger två innan Joline Jakobsson satte två nya mål fram till 26-21 och matchen var avgjord.
Till slut blev segersiffrorna 27-23 för Eskilstuna Guif som nu är klara med försäsongen. I dagens match fick många spelare rikligt med speltid och det finns många alternativ att laborera med för tränare Älgekrans på samtliga positioner. Lördag 26 september börjar allsvenskan då det är dags för bortamöte med Märstalaget Skånela IF.

Sändningen startar 19:05 med uppsnack inför matchen.