Eskilstuna Guif - Skövde HF 27-28 (16-10)

Målskyttar Eskilstuna Guif: Josefine Johansson 8 (4),  Jessica Rydberg 5, Flavia Johansson 5, Moa Hjalmarsson 3, Maja Brokvist 2, Emma Jarmteg 2, Kajsa Sällström 1, Kinga Kozdra 1.

Målskyttar Skövde HF: Nikoline  Skals  Lundgreen 9, Elma Örtemark 5, Nora Jakobsson Van Stam 3, Britta Jakobsson Van Stam 3, Ida Eriksson 2, Natalie Westefors 2, Julie Aspelund Berg 2, Venera Sulijan 1, Marielle Lideskär 1

Utvisningar:  Eskilstuna Guif 5, Skövde HF 4

Publik: 102

Tabell och övriga lags resultat på Svensk Handbolls sida

För tillfället finns det inget att visa här.

Ett spelsuget och taggat Eskilstuna Guif rivstartade matchen med tre st shoot outs i mål. (I ATG Svenska Cupen får lag i lägre division en fördel genom den regeln)

Hemmalaget visade en spelglädje genom hela första halvlek och gick till halvtidsvila med 16-10 i ledning. Gästerna hängde inte med riktigt och visade inte riktigt att de är ett SHE-lag.

I andra halvlek startade Skövde med avkast och visade upp ett helt spel med bra försvar och snabba kontringar. Efter drygt 10 min hade gästerna knappat in till 20-19 och Mikael Löfstedt Johansson lämnade in timeoutkortet. Därefter följdes lagen åt med Skövde periodvis i ledningen i mitten av halvleken. Hemmalaget lyckades trots en utvisning vända tillbaka och med några minuter kvar var de i ledning med 27-26. Skövde vände återigen till 27-28 och Guif hade i slutminuten läge att kvittera men trots  timeout med 22 sekunder kvar lyckades man inte göra mål.

Summerat en positiv inledning i ATG Svenska Cupen från hemmalagets sida och gästerna vändning i andra halvlek ges klart godkänt.