Eskilstuna Guif - RP Linköping 34-21 (Ht 17-9)

Eskilstuna Guif: Josefin Johansson 8, Jennifer Wallin 6, Malin Almqvist 6, Olivia Gemmel 5, Caroline Karlsson 4, Moa Lindqvist 3, Sofia Tenglin 1, Jessica Dickfors 1

RP Linköping: Elin Sjöbrink 7, Fanny Söderberg 5, Nathalie Barhanko 4,  Olivia Törnholm 2, Alice Hägg 1, Elisa Sjöö 1, Vendela Hebbe 1

Johan Moberger, Huvudtränare

Nåt så ovanligt som match mitt i veckan. Fördelar/nackdelar kring det?

Tror egentligen inte att det spelar någon större roll. Vi har spelarna friska och skadefria så varför inte… Dessutom hemmamatch så det känns bra.

Lätt vinst borta mot RP Linköping, blir det lika lätt hemma?

Det finns inga lätta matcher och vi måste vara ödmjuka inför uppgiften. Borta gjorde vi en bra andra halvlek och nu har vi för avsikt att gasa på från början. RP är säkert revanschsugna men vi ska självklart försöka komma upp på samma fina nivå som senaste matchen och då kan RP få det jobbigt.

Några lärdomar av dubbelmötet mot GT Söder som ni tar med er?

Den viktigaste lärdomen är nog att vi behöver jobba hårt över hela banan i 60 minuter och hjälpa varandra, både i försvars- och anfallsspelet.

STIGA Sports arena Eskilstuna. Vad tycker du om namnet?

Ja varför inte…

Eskilstuna Guif inledde i ett rasande tempo och fick en riktig drömöppning. 5.48 in i matchen stod det 5-0 till hemmalaget och gästerna tvingades till sin första timeout.  Emina Jonasson höll nollan drygt 8 1/2 minut in matchen då gästerna satte sitt första mål på straff och ställningen var då 6-1. Guif fortsatte att trycka och efter knappa 19 minuter så står det 12-4 på tavlan och RP Linköping lämnar in in timeoutkortet för andra gången.

Vi gick till halvtidsvila vid ställningen 17-9.

Första delen av andra halvlek inleddes i ett klart lugnare tempo. Efter en del bortkastade bollar från Guifs sida och ställningen 22-13 så tog Guif sin första och enda timeout. Hemmalaget fortsatte att dominera matchen som övergick i ett stort målkalas. Slutresultatet skrevs till hela 34-21!

Sammanfattningsvis så var det här en match som Eskilstuna Guif hade under full kontroll från början till slut och den var aldrig i närheten av att bli spännande.
Emina Jonasson, som vaktade målet under 60 minuter, stod för många fina räddningar varav en straffräddning. Målbäst i Guif var Josefin Johansson som var stekhet med sina 8 mål. Tätt efter kom Jennifer Wallin och Malin Almqvist med vardera 6 nätkänningar. Hos gästerna var det Elin Sjöbrink som utmärkte sig mest med 7 mål.

Efter denna storseger ligger nu Eskilstuna Guif tvåa i en för tillfället haltande tabell. Nästa match spelas borta mot serieettan Önnered den 28/1, då lär det bli ett klart tuffare motstånd!