Tillbaka

Eskilstuna Guif

28

GF Kroppskultur

18

 • Datum

  Lördag 2/10

 • Tid

  14:00

 • Resultat

  18 - 28

 • Arena

  AgnebergshallenHitta hit

 • Damer
  Damallsvenskan

GF Kroppskultur - Eskilstuna Guif 18 - 28 (11-15)

Publik: 412

Målskyttar:

Eskilstuna Guif: Jessica Rydberg 9, Cajsa Sällström 5, Josefin Johansson 4, Moa Hjalmarsson 4, Maja Brokvist 2, Flavia Johansson 2, Emma Jarmteg 2

GF Kroppskultur: Julia Bredeby 5, Lisa Olsson 4, Molly Sahlin 3, Emma Backmark 3, Julia Olsson 1, Anna Lehtinen 1, Ida Berlin 1

Utvisningar:

Eskilstuna Guif: 2

GF Kroppskultur: 1

"Jarmen" inför Kroppskultur

 14 Emma Jarmteg 1920x1080

Äntligen dags för damlaget att begå säsongsdebut i damallsvenskan. I säsongens första match väntar en bortamatch i Uddevalla mot Kroppskultur. David Sundgren kollade läget med Emma Jarmteg inför lördagens match.

 

Äntligen seriestart! Hur känns det inför den här säsongen?

Det känns superkul att äntligen få dra igång igen! Det har känts bra på både träning och match hittills och jag tycker att vi har fått ihop laget och spelet på ett bra sätt som passar oss. Det ska dessutom bli härligt att få spela inför publik igen, det har vi verkligen saknat! Försäsongen har varit lång och vi har tränat hårt så vi är riktigt taggade på att dra igång säsongen och få spela matcher igen!

 

Bortamatch mot Kroppskultur i premiären, vad finns att säga om det motståndet?

Ett fartfyllt och fysiskt lag med flera duktiga spelare som aldrig ger sig. Dom avslutade förra säsongen starkt med flera vinster och var svårstoppade då, så det kommer bli en tuff match på lördag där vi kommer få kämpa och slita för att få med oss 2 poäng hem. 

 

Mikael Löfstedt Johansson är ny(gammal) tränare, vad har du fått för intryck av honom?

En kunnig och jättebra tränare som kan mycket om handboll och fysisk träning. Dessutom lär han ut sin kunskap på ett bra sätt och är ett tillskott för i år.

 

Kommentar till era nyförvärv Kinga och din nya kollega på mittsex Ebba?

Två jättehärliga tjejer som kommit in i laget på ett bra sätt och bidrar till mycket, både på och utanför planen. 

 

Ny assisterande kapten, hur ser du på det uppdraget? Vad kännetecknar en bra kapten?

Självklart är det jätteroligt att få det förtroendet och jag hoppas att jag kan leva upp till det! Jag tycker att en bra kapten är någon som driver på, peppar och pushar laget och är en som kan visa vägen. 

 

Du bestämde dig tidigt för att skriva på nytt kontrakt, hur gick tankarna när du bestämde dig för det?

För mig var det självklart att fortsätta i Eskilstuna Guif. Jag trivs jättebra i både laget och i föreningen och tycker att det finns väldigt bra förutsättningar för att utvecklas som handbollsspelare här. Dessutom vill jag vara med på resan mot SHE, vilket gjorde valet självklart för mig. 

 

Vem ska vi ha ett extra öga på i Eskilstuna Guif i premiären?

Jag tycker att vi har ett väldigt bra kollektiv i år där hela laget kämpar och sliter tillsammans för att vinna och spela bra handboll. När vi spelar för varandra så spelar vi som bäst och därför tycker jag att hela laget ska lyftas. 

 

Vilket lag tror du vinner allsvenskan?

Jag tror och hoppas såklart på Guif men som allsvenskan sett ut tidigare år så är det alltid jämnt där alla kan slå alla. Det känns nästan som alla lag kan vinna serien i år men Boden är väl favoriter. 

 

Någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen?

Vi har saknat ert stöd på läktaren och både jag och laget ser fram emot att få se er heja på oss i hallen igen!

 

Se matchen här:

Kort referat baserat på Damallsvenskan livescore.

Eskilstuna Guif tar ledningen från start och drar ifrån till ett tremålsöverläge efter 12 min (3-6) när hemmalaget tar en timeout. Det resulterar i en viss upphämtning till 7-9 efter 17 min när bortalaget tar timeout. Eskilstuna Guif fortsätter att ha ett målmässigt övertag och går till halvtidsvila med en fyramålsledning (11-15).

Andra halvlek startar med att lagen byter mål med varandra fram till 16-19 efter 44 min. Strax därefter tar bortalaget timeout och man behåller det målmässiga övertaget på ett 3-4 mål. Hemmalaget tar i sin tur timeout efter 50 min vid ställningen 18-22 men det hindrar inte att Eskilstuna Guif drar ifrån och vinner till slut med 18-28. Jessica Rydberg är bäste målskytt i bortalaget med 9 mål varav 5 raka mål i slutet av matchen. 

För tillfället finns det inget att visa här.