Publik: 100

Målskyttar AIK: Matilda Forsberg 11, Ella Sjöberg 6, Victoria Orest 4, Ida Lindlöf 3, Thea Gelotte 2, Alice Hirsch 2, Emma Petersson 1, Frida Sjöberg 1, Vilburg Petursdottir 1

Målskyttar Eskilstuna Guif: Flavia Johansson 5, Josefin Johansson 4, Maja Brokvist 3, Tindra Älgekrans 3, Tilde Jäderholm 1, Jessica Rydberg 1, Emma Jarmteg 1, Josefin Holst 1

Motståndarna

2003 startades AIKs handbollssektion om efter att herrlaget varit vilande i 23 år och samtidigt startades en damsektion. Sedan dess har damerna avancerat och nådde föregående säsong som nykomling en 7:e plats i Damallsvenskan. Inför denna match ligger de på 4:e plats i serien med poäng och häng på en kvalplats. De vann mötet i Eskilstuna i början av december med 30-21.

Följ matchen på Solidsport

(Klicka på bilden)

Solidsport 220126 AIK-Guif

AIK tog kommandot tidigt i matchen och Guif hängde inte med i Solnalagets snabba kontringsspel. Redan vid sex och en halv minuter spelade tvingades Guiftränaren Mikael Löfstedt Johansson att slänga in timeoutkortet efter att AIK tagit ledningen med 4–0. Därefter fortsatte AIK att ösa på men Emma Hultborg hindrade bortalaget att få ifrån till en ledning med 10-0 samtidigt som Guifspelarna hade svårt att få bollen att hitta in i mål framåt. I den tolfte spelminuten gjorde Guif sitt första mål i matchen genom ett läge på högerkanten från Maja Brokvist, men därefter dröjde det innan nästa Guifmål kom. Eskilstunalaget kom till lägen framåt men hade svårt att få in bollen bakom AIK-målvakten samtidigt som AIK fick det att stämma i sitt anfallsspel.

Efter 18 minuter tvingades Guif till sin andra timeout efter 8–1 till AIK på tavlan. Timeouten gav utdelning direkt då Flavia Johansson satte Guifs andra mål för matchen. När halva matchen var spelad var ställningen 15–6 till AIK.

Inledningsvis i den andra halvleken hade Guif ett bättre flyt i anfallsspelet och stod upp bättre bakåt och började hämta in på AIK. Därefter drog AIK igång sitt snabba spel igen och drog iväg ännu mer från ett kämpande Guif. När matchen var färdigspelad var resultatet 31–19 på tavlan.