Tyresö Handboll - Eskilstuna Guif 22 - 19 (11-7)

Publik: 98

Målskyttar Tyresö: Frida Höglund 6, Sara Greb 4, Tove Höglund 3, Linn Henner 2, Olivia Svalstedt 2, Fanny Norsten 2, Daniela Lidsheim-Marjasin 2, Line Brandt 1

Målskyttar Eskilstuna Guif: Jessica Rydberg 5, Moa Hjalmarsson 4, Joline Jakobsson 3, Kinga Kozdra 2, Josefin Johansson 2, Maja Brokvist 2, Hanna Ed Söderström 1

För tillfället finns det inget att visa här.

Eskilstuna Guif startar matchen med ett bra och taggat försvar i kombination med flera räddningar av Emma Hultborg i målet. Framåt går bortalaget upp i en 0-3 ledning efter 5 min och hemmalaget tar en tidig timeout. Eskilstuna Guif fortsätter att spela bra och ökar på sin ledning till 3-7 efter drygt 17 min. Därefter går först anfallsspelet i stå och sen släpper man till hemmalaget bakåt. När hemmalaget gör 5-7 i den 19:e minuten tar Eskilstuna Guif timeout. Tyvärr hjälper inte det utan Tyresö knaprar in och efter 25 min gör man 8-7 och är i ledning för första gången i matchen. Bortalaget drabbas av total måltorka de sista 13 min av halvleken och resultatet i halvtid skrivs till 11-7.

Andra halvlek blir överlag en jämnare tillställning där hemmalaget har greppet och Eskilstuna Guif kan närma sig något till som bäst ett tvåmålsunderläge. Slutresultatet blir 22-19 och matchen kännetecknas av bra målvaktsspel från båda lagen. Eskilstuna Guifs Emma Hultborg gör 8 räddningar i första halvlek och Josefin Holst står för 10 räddningar. Josefin Holst får priset som bästa lirare i Eskilstuna Guif.