OV Helsingborg - Eskilstuna Guif 28 - 26 (15-13)

Publik: 276

Målskyttar OV Helsingborg: Martina Persson 7, Wiktoria Gustafsson 5, Linnéa Thulin 4, Alexandra Larsson 3, Mimmi Lundin 3, Anna Wibring 1, Anne Lind 1, Emelie Kristiansson 1, Agnes Bladh 1, Annie Svensson 1

Målskyttar Eskilstuna Guif: Moa Hjalmarsson 5, Flavia Johansson 4, Kinga Kozdra 3, Jessica Rydberg 3, Maja Brokvist 3, Joline Jakobsson 2, Emma Jarmteg 2, Josefin Johansson 2, Ebba Jansen 2

För tillfället finns det inget att visa här.

En ganska jämn första halvlek där båda lagen varvar fina insatser med med misstag. Eskilstuna Guif hänger med i målprotokollet fram till 9-10 efter 20 min. Därefter tar hemmalaget över och bortalaget kör fast i anfallsspelet. OV Helsingborg gör ett litet ryck och går upp till en 15-11 ledning med två och en halv minut kvar. Eskilstuna Guif får tag i några bollar och reducerar till 15-13 med bud på ytterligare ett mål i slutsekunden. Halvtidsresultatet 15-13.

I andra halvlek tar OV Helsingborg tag i taktpinnen och drar ifrån till 21-16 när Mikael Löfstedt Johansson tar en timeout efter 39 min och sätter upp ett 7 mot 6-spel framåt med två mittsexor framåt och bakåt. Det skakar om hemmalaget lite och bortalaget gör fyra raka mål och hämtar in en del av underläget till 22-20 efter 46 min när hemmalaget tar en timeout. Eskilstuna Guif fortsätter med 7-6 men slarvar några gånger med målvaktsbytet och OVH kan göra några enkla mål i tom bur. I slutet finns chansen att kvittera men återigen gör misstag att hemmalaget kan avgör och vinna med 28-26.