Eslövs IK - Eskilstuna Guif 32 - 25 (18-12)

Publik: 168

Målskyttar Eslövs IK: Ellen Andersson 7, Lina Wessberg 5, Martina Persson 4, Ebba Wallenberg 4, Alice Andersson 2, Louise Bredhe 2, Emely Persson 2, Ebba Kristiansson 2, Lena Zivanoic Cvejic 2, Magdalena Lückander 2

Målskyttar Eskilstuna Guif: Tuva Nilsson 8, Jessica Rydberg 4, Hanna Ed Söderström 3, Moa Hjalmarsson 3, Kinga Kozdra 3, Tindra Älgekrans 2, Ebba Willman 1, Emma Jarmteg 1

Tabell

Eskilstuna Guif kommer till matchen med en tunn trupp pga skador och frånvaro så de har endast 4 utespelare att byta runt med. Tyra Schjött, Ebba Jansen,Flavia Johansson, Maja Brokvist saknas utöver redan långtidsskadade Maja Appelgren. En målvakt Lisa Palmqvist och en utespelare Josefine Olsson har med kort varsel lånats in. På plussidan är Jessica Rydberg åter med från start efter sin skada.

Matchen startar med ett par tekniska fel från Guifdamerna och Eslöv rycker tidigt till sig en 3-1 ledning innan Jessica Rydberg med fyra av fem mål sätter bortalaget i ledning med 5-4. Eslöv tar dock tillbaka  initiativet och vid 7-5 efter 12.33 tar Guifledarna en timeout. Eslöv trummar dock på och gör 12-7 efter 18.30. Strax efter åker Jessica på en riktig "bröstvärmare" i samband med en kontring, faller handlöst i golvet och tvingas tyvärr utgå ur matchen. Eslöv utökar ledningen till 15-10 efter 26.08 och då väljer hemmalaget att ta en timeout. I samband med detta byter Guifdamerna målvakt men lagen byter mål med varandra fram till halvtidsresultatet 18-13.

Andra halvlek börjar med att Eslöv har en spelare utvisad och bortalaget väljer att punkta en av hemmaspelarna. När utvisningen är över blir spelet jämnare och Eslöv tar en timeout efter 41.25 och ställningen 22-19. Efter timeouten kontrar Moa Hjalmarsson och Tindra Älgekrans in två snabba reduceringar och i mitten på halvleken segar sig Eskilstuna Guif ännu närmare i målprotokollet och är ett mål efter flera gånger. Med drygt 8 minuter kvar är ställningen 26-25 men sen tar det roliga slut. Hemmalaget drar återigen ifrån, en timeout från Guifledarna efter 53.38 hjälper tyvärr inte, hemmalaget vinner till slut med 32-25.

Tuva Nilsson gjorde 8 mål och utsågs till bästa spelare i bortalaget.