Tillbaka

Eskilstuna Guif

25

Boden Handboll IF

39

 • Datum

  Lördag 9/12

 • Tid

  14:00

 • Resultat

  39 - 25

 • Arena

  Boden Energi ArenaHitta hit

 • Damer
  Damallsvenskan

Boden Handboll - Eskilstuna Guif  39-25 (21-14)

Målgörare Eskilstuna Guif: Flavia Johansson 6, Cajsa Sällström 5, Ebba Janssen 4, Josefin Johansson 3, Tuva Nilsson 2, Moa Hjalmarsson 2, Hanna Barrögård 1, Saara Lehtola 1, Emma Jarmteg 1,

Matchprotokoll

Intervju Jarmteg

      Jarmteg match  

Sju favoriter:


Maträtt 
Tacos i alla former 

Dryck
Cola Zero

Musikgrupp/artist
Drake 

Förebild 
Min pappa

Resmål 
Spanien

Idrottslag
Eskilstuna GUIF såklart

Hemsida på internet
TikTok

Vad finns att säga om förra matchen, vad tycker du om er insats i den matchen?

Jag tycker att vi stundtals spelar bra handboll med mycket tryck och fint anfallsspel. Vi har bra variation i våra starter i första halvlek och står ganska bra bakåt, tyvärr blir vi lite för passiva i andra och bränner även för många lägen framåt. Vi får inte heller stopp på deras genombrottsstarka niometersspelare och vassa första- och andra fas så de kan kontra alldeles för lätt på oss, och det är tyvärr där vi förlorar matchen. 

Hur sugen är ni i laget på att ta er första vinst för säsongen?

Vi alla vill vinna mer än allt annat just nu. Varenda en i laget är revanschsugna och redo att ta våra två första poäng. 

Din egen start på säsongen? 

Den började lite knackigt men ju fler matcher och träningar som gått har jag kommit in i det mer och mer och presterat bättre. Just nu har vi även lagt till spel som passar mig och mina spetsegenskaper bra, såväl i anfall som i försvar, vilket gör att jag känner mig tryggare och kan prestera bättre på plan. Trots att jag är nöjd med min prestation de senaste matcherna har jag betydligt mer att ge. 

Tankar inför matchen mot Boden?

Boden är ett lag som spelar snabbt och med mycket fysik. De har bra spelare på varje position och är skickliga både individuellt och som lag. De har under flera säsonger legat i toppen av damallsvenskan så det kommer bli en tuff match på lördag. Det gäller att vi får träff på deras niometersspelare och springer hem snabbt då de är duktiga i sitt tryck- och omsättlningsspel. 

Vilken är den tuffaste försvararen du mött?
Nora Lundell

Bästa spelaren du mött?
Henny Reistad

Hur mycket tid lägger du ner på att granska dina motståndare?

Jag tittar på en del videos och klipp på de vi ska möta. Vi tittar tillsammans med laget på motståndarna och utöver det läggar jag ner lite tid på att titta på motståndarens senaste matcher. Jag tycker om att vara förberedd och redo för de jag ska ställas emot, samtidigt är det viktigt för mig att inte kolla för mycket. Så en balans mellan funkar perfekt för mig. 

Har du hittat något favoritställe i Eskilstuna utöver Stiga Sports Arena? 

Om man inte får välja Stiga så tycker jag att ån som ringlar sig runt stan är väldigt mysig. Att ta en promenad runt den en ledig dag är något jag gärna gör och uppskattar mycket. 

Vilken egenskap av en lagkompis - behöver inte vara som spelare - hade du gärna ärvt?

Leifis goda hjärta och omtänksamhet. Allt han fixar och donar med för att vi ska ha det så bra som möjligt är helt otroligt. En riktig eldsjäl!

Vad är det bästa med att representera Eskilstuna Guif?

Att det är en förening med mycket kompetens och erfarenhet som gör att man kan utvecklas otroligt mycket som handbollsspelare. 

Du får en timme att snacka handboll med vem du vill, vem hade du valt?

Helt klart Linn Blohm. En förebild inom handbollen sen jag var liten så att få ta del av hennes tips, tankar och erfarenheter hade jag gärna gjort över en kopp kaffe. 

Har du någon hälsning till de som läser detta?

Vi behöver allt stöd vi kan få! Publiken på våra hemmamatcher är fantastisk och ni alla bidrar verkligen till en härlig stämning i arenan. Så ta med en kompis eller två och ta er ner till Stiga för att heja fram oss till säsongens två första poäng! Vi ses där!


Se matchn här:

För tillfället finns det inget att visa här.

För tillfället finns det inget att visa här.