Tillbaka

Eskilstuna Guif

18

IFK Örebro

22

 • Datum

  Söndag 28/1

 • Tid

  16:00

 • Resultat

  18 - 22

 • Arena

  Volvo CE Arena A1Hitta hit

 • Damer
  Damallsvenskan

Eskilstuna Guif - IFK Örebro 18 - 22 (10-10)

Publik: 213

Målskyttar Eskilstuna Guif: Moa Hjalmarsson 4, Tuva Nilsson 3, Josefin Johansson 3, Hanna Barrögård 2, Maja Appelgren 2, Ebba Jansen 2, Malin Berndal 1, Cajsa Sällström 1

Målskyttar IFK Örebro: Johanna Westin Sjölund 8, Moa Henriksson 5, Sara Falck 2, Lotta Kulju 2, Annina Nyström 1, Nathalie Forslund 1, Tindra Älgekrans 1, Tove Lindberg 1, Joline Jakobsson 1


Matchprotokoll, händelser mm

240128_1920X1080 DAM

Partnermatch med fri entré

Vi ser fram mot en fartfylld match av derbykaraktär och en härlig stämning på läktarna när Eskilstuna Guifs damer möter IFK Örebro i Damallsvenskan Handboll. Ta med familj, vänner, kontakter eller någon annan du vill dela en handbolls­upplevelse med.

Välkomna till Volvo CE Arena Eskilstuna


Nyheter i truppen!

De senaste veckorna har flera nyheter kring damlagets trupp presenterats av Eskilstuna Guif. Huvudtränaren Mikael Löfstedt Johansson har lämnat och Robin Andersson Dickfors tagit över som huvudtränare.

Redan förra veckan anslöt Malin Berndal till laget och spelade i den gångna helgens bortamatch. Hon är en vänsterhänt högersexa med rutin som elitspelare i Skuru HK föregående säsong.

Under denna vecka presenterades Ellenor Nilsson Åström som nyförvärv. Hon har också rutin från spel i högsta ligan, senast i IK Sävehof för två säsonger sedan.

Slutligen har Richard Blank anslutit som assisterande tränare. Vi välkomnar honom åter i föreningen.

Inför match med Maja Appelgren

Maja Appelgren hade ett kortare uppehåll från handbollen, men är nu tillbaka vilket naturligtvis känns riktigt bra. David Sundgren fick till en intervju med Maja.

  Maja Appelgren  

Majas favoriter:

Dryck: JulmustMusikgrupp/artist: Benjamin IngrossoFörebild: PappaResmål: Jag & min sambo var i Balchik (Bulgarien) i somras, otroligt fint & mysigt.Idrottslag: Sambon hejar på Manchester United, så har nästintill blivit tvingad till att heja på dom.Hemsida på internet: Har ganska mycket skärmtid på Tik Tok.Hur känns det att vara tillbaka efter ditt uppehåll? 

Det känns väldigt kul, nu känns det verkligen som en nystart när vi fått in både nya tränare & spelare i laget. Jag ser fram emot resterande veckor av säsongen med tjejerna & ledarna.Hur mycket har du följt laget under tiden du inte spelade/tränade?

Inte så jättemycket i början faktiskt, då kollade jag bara resultaten som blev, men i slutet av de lilla uppehållet jag hade var jag på plats i Stiga och kunde jag inte vara på plats  kollade jag hemma på TV.       Örebro väntar, vad vet du om det motståndet?

Örebro är ett lag som spelar med mycket fysik, vi har kollat lite klipp på dem och de använder sig av väldigt mycket växlar i anfallsspelet.Har du hunnit bilda dig en uppfattning om era nya spelare som kommit in i laget?

Jag har tränat med Malin en träning, men uppfattar henne som en otroligt bra tjej, känns som hon kommit in bra och fort i gruppen. Tror ( eller vet ) att hon kommer vara en bra tillgång till truppen.Ellie & jag känner till varandra från Sävehof, vi har tränat tillsammans där och hon är otroligt driven och hjälpsam i spelet, mycket rutin i henne som kommer hjälpa oss yngre & lite mer orutinerade.Vad gör du helst när du inte tränar/spelar handboll?

Just nu har jag inte så mycket fritid, jobbar 100% & har börjat plugga en kurs i engelska som är på 50% å sen lite handboll på det. Men den lilla lilla fritid jag har så umgås jag gärna med släkt/ familj och kompisar.Har du någon hälsning till de som läser det här?

Kom till Volvo CE Arena  på söndag 16.00 & hjälp oss att ta två poäng, vi behöver allt stöd vi kan få (ler).

Köp rosa matchtröjor - stöd vår kampanj!

Moa i rosa tröja hösten 2023
Vi säljer nu ut de rosa matchtröjor som blev över efter Rosa Bilen-matchen i höstas. 

Priset per tröja är 500 kr där hälften går till Cancerfonden och hälften till damlaget. Endast swishbetalning till Rosabilen-kampanjens nummer.
OBS! Tröjorna är använda och säljs endast i arenans shop. Följande nummer och storlek finns kvar - först till kvarn gäller!

#1 storlek L, #7 storlek L, #14 storlek XL,
#18 storlek XL, #22 storlek M, #24 storlek L
#32 storlek L, #33 storlek XL, #44 storlek XL


Väskförbud

Utifrån den höjda terrorhotsnivån har Polismyndigheten fattat beslut om ett väskförbud på större evenemang i Sverige. 
Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på den offentliga tillställningen eller allmänna sammankomsten samt för barns skötväska.  Läs mer här

Fans Corner

Fans Corner Dam 231029

Efter matchen träffar du några av spelarna i Fans Corner. Här kan man få en autograf eller bara ta en bild tillsammans med spelaren. 

Parkeringserbjudande

Kruhsberg parkering
Kruhsberg Fastigheter AB erbjuder gratis parkering i samband med Eskilstuna Guifs hemmamatcher för både dam- och herrlag under säsongen 2023/2024. 
Erbjudandet gäller gratis parkering den 28 jan 15:00 - 19:00 med rabattkod ”GUIF” i parkeringsappen APCOA.

Se matchen här

För tillfället finns det inget att visa här.

För tillfället finns det inget att visa här.