Slutresultat 20-20 (10-12) Publi 253 Ellfolk Arena

Målskyttar GP: Anglenius 7, Gabrielsson 5, Gustavsson 3, F Johansson 3, Tenö 2.

Utv GP: Gustafsson 2+2, Berg 2, Karlsson 2

Bästa målskyttar Eskil: Wigö 8

Utv Eskil 2x2min

Oavgjort för GP i spännande derby mot Eskil.

Det blev en match med typisk derbykaraktär när GPs unga killar för första gången ställdes i ett riktigt seniorderby mot Eskil i Ellfolk Arena i Torshälla: Svängigt, jämnt, lite nerver, mer kämpa än skönlir och så lite känslor..... .Tråkigt dock att ett Eskilstunaderby ska behöva spelas i Torshälla när vi har en ny handbollsarena som antagligen bägge lagen hellre hade spelat i. "Otur" också att matchen spelades samma dag som Guif hade match. Hade varit läge att flytta matchen till annan matchdag.

Annars var det GP så inledde matchen klart bäst där Tenö satte första målet efter 40 sekunder och precis som mot Tumba så var det sedan Martin som var stekhet och satte 5 av GPs 6 första mål när man gick fram till en 6-3 ledning efter 10 minuters spel.

Eskils hade det tufft inledningsvis och missade bla straff och hade det svårt att få till det framåt där GP gjorde det svårt för Eskilgänget att komma igenom. Framåt var det bra fart på GPs spel och det ledde till fina ytor för Martin som gång på gång kunde rinna igenom Eskils försvar. Tenö kunde sedan sätta även 7-3 innan Eskil tvingades till TO. Det blev ingen omedelbar effekt för Eskil, GP kunde även göra 8-3 innan Eskil bytte målvakt vilket sannolikt räddade Eskils dag.

Med ny burväktare gick bortalaget från 3-8 till 8-8 innan GP återigen 7 minuter senare fick hål på Eskil då Linus gjorde 9-8. Under denna måltorka så bommade GP mängder av skott när man sköt alldeles för ärligt i målisens favorithöjd - lågt. Eskil fick tack vara alla räddningar mod framåt och lagets stjärna, förre Guifspelaren Daniel Wigö hade fin utdelning och gjorde 5 mål från sin högerkant när Eskil gick till halvtidsvila med 10-12.

Under första halvlekens andra hälft gjorde GP endast 2 mål. Svackor har alla lag, det gäller bara att komma ur dem lite snabbare för GP framöver. Man blir lite för stressade när det låser sig framåt och istället för att kanske ta det lugnt och spela metodiskt så drar man ibland upp tempot som enskild spelare villket leder till misfsörstånd och bolltapp och tekniska fel.

GP inleder andra halvlek bäst och käkar snabbt upp Eskils försprång till 12-12 genom Martin o Filip. Lagen byter sedan mål med varandra till 15-16 när GP gör 4 raka efter bla ett par fina inspring av G och Gustav Ålgars i målet fullkomligt spikar igen för hemmalaget.

GP leder här med 19-16 och har bud på större ledning då Gustav räddar friläge på friläge och är rena muren ett tag och ger verkligen hemmalaget en jättechans till 2 poäng. Men även Eskil har en bra målvakt för kvällen och GP tar inte chansen att rinna ifrån ytterligare. Och i derby som sig brukar så kan det svänga och nu är det Eskil som gör 4 raka mål och tar ledningen med 19-20 med 3 minuter kvar. GP tar TO och får en straff som Linus säkert sätter i mål till 20-20. Utmärkte Gustav gör ytterligare en räddning och ger GP ännu en chans till att gå upp i ledning med bara 15 sekunder kvar. Tyvärr missar domarna att Martin skulle ha en straff i sin satsning och spelet vänder och nu tar Eskil TO med 12 sekunder kvar och får chansen att avgöra. Inte heller Eskil tar chansen som de blir bjudna på utan slarvar bort sin möjlighet och matchen slutar lika på 20.

Ett rättvist resultat om du frågar de flesta på läktaren men antagligen så är bägge lagen missnöjda och ville nog gå ifrån denna match med fler poäng än 1. Ett derby där bägge lagen kan vara nöjda med 2 utmärkta målvakter och fint försvarsspel, men samtidigt så har bägge lagen lite att jobba på i offensiven.

Men ett fall framåt för GP med poäng. Kan man korta ner sina svackor och utnyttja övertagsspelet bättre samtidigt som man tar med sig det fina försvarsspelet och målvaktsspelet från idag så kommer poängen ramla in för GP.

Och varför inte redan nästa fredag när det vankas fredagsmatch i Nyköping.

Matchens lirare i GP blev Gustav Ålgars.

Bästa målskyttar i GP blev Martin Anglenius med 7 mål och Carl Gabrielsson med 5 mål.