Ellfolk ArenaHitta hit

• GP
    Div 1 norra

GP-Silwing Troja 33-25 (20-12)

Målskyttar GP: Ahlin 8, Gabrielsson 7, Gustafsson 6, Joback 4, Granfors 3, Anglenius 2, Tenö 2, Holmén 1. Utv GP 4x2min (Hedar 2, Holmén 1, Anglenius 1)

Målskyttar Silwing: Gransten 6, Birath 5, Åkerström 4, Forsberg 4, Persson 3, Wrede 3. Utv Silwing 4x2min (Persson 2, Birath 1, Gransten 1)

Publik 200st

Pangstart på nya året för GP!

GP kunde inte fått en bättre start på vårsäsongen än dagens storseger mot Silwing Troja med 33-25 inför ett ca 200st handbollssugna Eskilstunabor.

Det var GP som började matchen bäst och man såg ut att ha tränat några fler pass än vad killarna från Stockholm hunnit med under juluppehållet.  GP gick ifrån direkt i målprotokollet och efter 5 minuter ledde hemmagänget med 4-2 efter bla 3 mål från Linus Gustavsson då ST inte hängde med GP killarna när de satte fart.  GP fortsatt sedan att ösa på framåt genom mål från Jobark och Tenö medan Silwingkillarna såg ut att hänga lite på knäna i försvaret och hemspringet såg väl inte ut att hålla div 1 klass direkt. Efter 15 spelade minuter hade GP gjort dubbelt så många mål som ST och ledde med 10-5.

GP spelade resolut framåt och stod fint bakåt och avsluten från bortalaget såg lite tafatta och inte helt genomtänkta ut i alla lägen och det som gick igenom tog mestadels Mattias Hildenborg i målet. GP fortsatte att ösa på framåt och målen ramlade in med jämn takt från främst Carl G och Albin Ahlin.

När 30 minuter var spelade så ledde GP med 20-12. En fin första halvlek av GP där Linus var den som såg mest spelsugen ut och låg bakom mycket och förutom 4 gjorda mål även assisterade fram till sina kompisar.

Men men, handboll är handboll och man kan aldrig luta sig tillbaka även om man leder med 8 mål. Silwing är ett kompetent lag även om man idag saknar några startspelare och man såg ut att inte tränat ihjäl sig under julen så började man knappa in i målprotokollet i början på andra halvan.

GP började slarva lite framåt och var inte alls lika beslutsamma bakåt och ST tog sig sakta närmare och efter 15 spelade av andra var ledningen nere i 5 mål  för hemmalaget, 26-21. Men närmare än så kom aldrig bortalaget utan matchens bäste i hemmalaget Albin Ahlin fortsatte att ösa in mål samtidigt som inkomne Gustav Ålgars i buren gjorde ett gäng fina och viktiga räddningar och GP kunde rinna ifrån hellt rättvist och ta en tillslut komfortabel seger med 8 bollar.

Som sagt en fin start på våren för GP som har många viktiga matcher framför sig i janurari då man möter flera av bottenkollegorna. Flera positiva saker idag, kul att se Albin Ahlin vara tillbaka i gott slag efter lite skador och blir idag bäste målskytt med 8 mål, Carl G fortsätter leverera och verkar trivas ypperligt just mot Silwting Troja och har på 2 matcher gjort 17 mål,  även Linus såg extra spelsugen ut och gjorde inte bara mål och jobbade hårt sin vana trogen utan bidrog även med flera fina assist.

Känns som det kommer bli en kul vår för grabbarna i GP.

Nästa helg väntar bortamatch mot Skånelas duktiga farmarlag SIF, följt av Nyköping hemma 19 januari och sen derby mot Eskil fredag 24 januari.