Målskyttar GP: Kasper 5, Hampus 4, Fille 4, G 3, Albin 2, Hedar, Jobark, Martin och Milton 1. UTV GP 1 (G)

Bästa Målskyttar SIF: Lennernäs 9, Blomqvist 5, Källemyr 4, UTV SIF 6st

Publik: 66

För tillfället finns det inget att visa här.

Nej, GP kunde inte rubba grabbarna från Märsta idag heller. Förlust med 28-22.

De två utvecklingslagen i serien mötes idag i ett möte runt nedre kvalstrecken och två viktiga poäng stod på spel. Men precis som innan jul så var det SIF som var det klart bättre laget och gick komfortabelt ur fighten med full pott. Denna Guif generation med 00 killar som bas har haft det svårt med Skånela under flera år och det verkar som dessa talangfulla killar passar Eskilstuna gänget illa.

Annars så började i det som blev en ganska loj och seg första halvlek ändå ganska jämnt och GP var i ledning efter 10 spelade minuter med 3-4 då Hampus gjort 3 mål och spelat fram till 1.

Hampus gjorde jäven GPs 5:e mål till 5-5 och var den GP spelare som var klart piggast i inledningen.

I övrigt så såg det ganska yrvaket och segt ut i bortalaget och det såg inte ut som man krigade för att ta sig upp över kvalstrecket. Men det var fortsatt jämnt i protokollet då även SIF hade lite problem första 20 att hitta rätt. 10-10 efter 20 minuter spelade.

Mellan matchminut 20 till 30 var det SIF som var det lite vassare laget och man kunde gå till halvtidsvila med 15-13, och precis som matchen innan jul så var det Sifs fina högerkant som firade triumfer med en hel del mål från både H9 och H6.

När andra halvan drog igång så var SIf det klart bättre laget och hemmalaget gjorde 5-2 innan GP tog TO vid 41 minuter spelade. Tyvärr så hade glappet till hemmalaget blivit för stort och de 5 bollar som man ryckt åt sig mäktade inte GP med att ta igen. Det saknades inte chanser för GP att ta sig ifatt för SIF brände och tappade även de lite bollar ibland. Men idag fanns inte den där extra glöden och kämpaandan i GP för att orka att ta sig ifatt.

Noterbart att GP fick med sig 6 st utvisningar mot SIFs 1, där kanske man har något att jobba på och försöka få till ett lite effektivare 6-5 spel. Finns självklart mer att jobba på om man vill klara kontraktet, men främst behöver nog man plocka fram lite mer fighting spirit över lag.

Matchen tickade på och segersiffrorna skrevsför hemmalaget till 28-22.

Matchen gigant var Marcus Lennernäs i SIF född 02 med 9 mål.

De viktiga bottenmötena duggar tätt, nästa helg väntar Sörmlandsderby mot Nyköping. Matchstart kl 15 på söndag i Stiga Sports Arena.