20 - 26

STIGA Sports ArenaHitta hit

• GP
    Div 1 norra

En onsdagsmatch som till en början bjöd på fartfylld och tät handboll. Lagen byter mål fram till 3-3 då Tumba gör ett litet ryck och sätter 3 raka mål och GP tar time out vid underläge 3-6. Bollen fortsätter studsa Tumbas väg och vid 4-10 efter 20 minuter kommer GPs andra time out. Det blir en offensiv ändring och GP testar 7 mot 6 spel och tar upp jakten på Tumba. 3 raka GP mål och tufft försvarspel där mitt-blocket Milton Granfors och Jesper Hedar gör att Tumba stressas till sin första time out vid ställningen 8-11 efter 26 minuter.

GP fortsätter att jaga och kommer så pass nära som 11-12 innan Tumba lyckas få in halvlekens sista mål med bara några sekunder kvar. 11-13 till gästerna i halvtid där båda målvakterna har gjort viktiga räddningar och håller ner målproduktionen åt båda lagen.

GP startar andra halvlek med att göra 12-13 och Tumba får minuten senare en spelare utvisad. Tyvärr så orkar inte GP förvalta spelet med ”en man mer” och matchen är helt jämn fram till 37:e minuten då Tumba gör sitt första mål i andra halvlek. GP spelar bra försvar och får flera viktiga räddningar av en inspirerad Mattias Hildenborg men Tumba har ikväll lite mer tyngd och rutin och rycker ifrån igen.

12-14 blir 14-19 och GP får en otacksam uppgift att jaga och vid 15-23 med 10 minuter kvar så känns matchen över. Men GP hittar energi i sista delen av matchen och ger inte upp. Några utvisningar och ett rött kort på en Tumbaspelare skakar liv i matchen och GPs pigga kantspelare Filip Johansson ser till att GP kommer närmre i målprotokollet, det står 20-24 med 2 minuter kvar men där tar det slut för kvällen. Slutresultatet blir till slut 20-26 till Tumba.

Nya viktiga poäng finns att hämta redan i helgen då Täby står för motståndet.

Matchens lirare i GP: Mattias Hildenborg