Målskyttar GP: Edvin Jobark 3, Jonas Karlsson 2, Isak Älgekrans 2, Calle Swahn 2, Martin Eek 2, Kasper Larsson 1, Linus Gustavsson 1.

Målskyttar Hallstahammar: William Hermansson 7, Andrius Kliore 6, Oscar Isaksson 3, Patrik Stenbäck 3, Anton Åhman 2, Gustav Åhman 2, Adam Romberg 1.

Mattias Hildenborg

Två raka vinster. Hur är stämningen i truppen?

-Stämningen tycker jag egentligen har varit bra hela säsongen, det är mycket roliga skämt och det känns som att alla kan vara med alla. Sen är det klart att det blir ännu roligare att träna när man vinner.

Hallstahammar står för motståndet. Vilken matchbild tror du det blir?

-Eftersom varken vi eller Hallstahammar har något motstånd i serien som ligger närmare geografiskt så tror jag det blir en match av derbykaraktär med tufft försvarsspel. Dessutom är det ju lagen som åkte ner från division 1 så båda lagen vill ju ligga mycket högre upp i tabellen än i nuläget och kommer därför vara väldigt hungriga för att ta två poäng. Det blir nog en jämn tuff match och förhoppningsvis lite hetsigt också, det är alltid kul!

Vad blir avgörande faktorn för att vinna matchen?

-Det börjar väl bli lite tjatigt i handbollsvärlden nu, men som alltid är det viktigt med bra försvarsspel och målvaktsspel som man kan utnyttja till lätta kontringsmål. En annan viktig faktor är att vi får bättre start på matchen än vi fått hittills (vi låg ju under med 6-1 mot Miffe och 10-4 mot Cliff bland annat). Om alla tar ansvar för att vara tillräckligt varma i kroppen och påkopplade i huvudet när matchen börjar, istället för att vakna vid en timeout 10 minuter in i matchen så tror jag vi vinner.

Starka insatser av dig i de senaste matcherna. Hur känns formen?

-Här vet jag inte riktigt om jag håller med till 100%. Mot Miffe gjorde jag visserligen många räddningar men å andra sidan var vårat försvar så mycket bättre än deras anfall så det var ganska många enkla räddningar. Mot Cliff landade jag bara på 30% enligt de uppgifter jag fått och det är jag inte nöjd med. Formen känns halvdan, jag vet att jag har kapaciteten att spela mycket bättre.

HK GP – Hallstahammars SK KH 13-24 (10-11)

Tvärstopp för GP efter drömstart.

I söndagens match rivstartade GP mot Hallstahammar. Mattias Hildenborg tog ”allt” i målet. Framåt lyckades man också ta sig igenom ett stillastående defensivt bortalag och när Martin Eek kontrade in 5-1 efter drygt 1o minuter tog Hallstahammar timeout.

GP fortsatte dock att dominera. Edvin Jobark hade då orsakat stora bekymmer för Hallstahammar med sina satsningar, Jonas Karlsson sköt in ett par bollar och Isak Älgekrans satte sina kantlägen. GP gick fram till 8-2 när bortalaget tog sin andra timeout efter 15.39.

En rejäl utskällning som hördes upp till läktaren gav resultat för bortalaget. Man kom ut som ett helt nytt lag, klev ut i försvaret och blev betydligt aggressivare. Aggressiviteten fick man också med sig framåt och nu började man springa förbi GP-spelarna och gjorde det svårare för Mattias Hildenborg i GP-målet.

Framåt tog det tvärstopp för GP och man lyckades bara få in två bollar till under andra halvan av första halvlek. Hallstahammar kunde gå till halvtidsledning med 11-10.

Andra halvlek inleddes med att Edvin Jobark kvitterade med ett kanonskott efter 30 sekunder och laget bytte mål med varandra fram till 12-12 drygt tre minuter in i andra. Sen var det tvärstopp för GP som bara gjorde ett mål till under resten av matchen.

Hallstahammar fortsatte med sitt agressiva försvar och fortsatte springa förbi GP och avslutade allt som oftast från 6 meter.

GP försökte med både 5-1 försvar och punktmarkering men inget lyckades och Hallsta kunde ganska enkelt kontrollera matchen och vinna med 24-13 efter att ha avslutat sista 26 minuterna med 11-1.

Bäst i GP var målvakten Mattias Hildenborg som slutade på 50% räddningar.

I Hallstammar kan vi framhålla unga William Hermansson (född 00) som fortsätter att ösa in mål och satte 7 den här gången.