Målskyttar HK GP: Eric Johansson 11, Carl Gabrielsson 5, Linus Gustavsson 4, Martin Anglenius 4, Hampus Tenö 3, Kasper Larsson 2, Teodor Berg 1, Edvin Jobark 1.

Du spelar både Vänster 6 och på nio meter i GP. Ser du några fördelar med att spela på olika positioner?

Jo visst finns det fördelar, kan vara kul att variera & kliva ut på niometer om man ej får några lägen på kanten.

Ni möter Enköping som ni förlorade mot innan uppehållet. Vad blir viktigast för att hitta tillbaka till vinnarspåret igen?

Tror inte det är något specifikt som behövs för att ”hitta tillbaka”. Vi har ändå tagit 18/22 möjliga poäng, så det är bara försöka fortsätta på det spåret!

Hur tror du matchbilden kommer att se ut?

Ungefär som förra matchen mot Enköping.

HK GP fick revansch på Enköping.

HK GP lyckades vinna hemma mot Enköping när serien vände och fick därmed revansch förr förlusten i sista matchen före juluppehållet.

Lagen följdes åt inledningsvis när det var öppna dörrar i bägge försvaren. Efter dryga 13 minuter var ställningen 8-8. Siffror som kunde varit större om inte de hade varit för två duktiga målvakter, Mattias Hildenborg i HK GP och Hampus Wallin i Enköping.

HK GP fick sen temporärt stopp på Enköpings anfallsspel när säsongsdebuterande Jesper Hedar kom in i mittförsvaret och täckte både skott och stoppade inspel. HK GP kunde då göra fyra raka mål och gå fram till ledning 12-8 efter 19.40.  Det följdes av en period med slarvigt anfallsspel från HK GP, vilket resulterade i kontringsmål bakåt. Snart nog hade Enköping gått både ifatt och förbi och tagit ledningen med 16-14.

HK GP avslutad dock halvleken med två mål och vid halvtid var ställningen 16-16.

Andra halvlek började HK GP bäst och kunde ta en ledning med 21-18 efter drygt 8 minuter. Detta efter ett bra försvar- och målvaktsspel. Man hade lärt sig läxan från förra matchen mot Enköping och visste att de ofta sökte lägen mellan kanten och tvåan i försvaret. Kantförsvararna hjälpte nu ofta till att täppa luckorna och fick Enköpingsspelarna att dra på sig offensiva fouls.

Framåt dominerade Eric Johansson med både egna mål och fina passningar. Enköping gav dock inte upp och efter en timeout fick man bättre fart på sitt anfallsspel där spelmotorn Adam Skogäng styrde det mesta. Han lyckades komma väldigt nära målet och gick själv på genombrott eller spelade in till svårfångade linjespelaren Joel Eneroth Ädel. Även duktige skytten Anton Lindblom fick komma in och skjuta utan täckning.

Man kom dock inte närmare än ett måls underläge vid några tillfällen.

HK GP gick efter femton minuter upp i ett 5-1-försvar med Kasper Larsson som spets för att störa Enköpings rytm. Jesper Hedar fortsatte att slita i mittförsvaret och Enköping tvingades till svårare lägen som Mattias Hildenborg i HK GPs mål kunde rädda.

Fyra stycken utvisningar för HK GP sista kvarten gjorde att det stora rycket aldrig kom men man kunde hålla undan till seger 31-28. Mycket tack vare att Carl Gabrielsson satte sina lägen när Enköping lade mycket fokus på att stoppa Eric Johansson och Linus Gustavsson. Lite märkligt att Enköping klarade sig helt utan utvisningar efter att gått ganska hårt åt både Eric och Linus.

En skön seger för HK GP utan att imponera. Plus till Eric Johansson som svarade för 11 mål och flera fina passningar. Mattias Hildenborg får också beröm för sitt målvaktsspel i andra halvlek där han bland annat tog två straffar och landade på 43% räddningar. Jesper Hedar visade också att han kommer att bli en tillgång framöver med sitt fina försvarsspel.

Bäst i Enköping var spelmotorn Adam Skogäng som svarade för 6 egna mål och flera framspelningar.

Klicka på bilden för att se matchen (kostnad 39 SEK)