Målskyttar GP: Eric Johansson 9, Kasper Larsson 9, Linus Gustavsson 4, Martin Anglenius 3, Erik Åskag 2, Jesper Hedar 2, Carl Gabrielsson 1, Teodor Berg 1, Hugo Holmén 1.

Du kom till Guif från Hallstahammar inför denna säsong. Vad är skillnaden mellan klubbarna som du ser det?

Den främsta skillnaden är för mig att träna med ett seniorlag i Hallstahammar till att träna med ett juniorlag i Guif som tränar 5 gånger i veckan. Intensiteten skulle jag säga också är högre på träningarna här då konkurrensen också är större.

Din gamla klubb Hallstahammar står för motståndet. Hur skulle du beskriva deras spelstil?

Deras spel ligger mycket i deras duktiga 9-metersspelare som har bra skytte och är spelskickliga.

Vilka faktorer blir viktigast för er om ni ska vinna matchen?

Det viktigaste är att vi ska hålla tempot i matchen och fortsätta kontra som jag tycker vi gjort i de flesta matcherna. Även att stå tätt bakåt så målvakterna får hjälp så samarbete försvar/målvakt fungerar och man kan få lätta räddningar från 9-meterskotten.

Hur är läget i truppen?

Vi har haft vissa problem med sjukdomar och skador men detta borde vara återställt till helgens match.

HK GP avgjorde med mäktigt ryck i början av andra halvlek.

Första halvlek inleddes i ett lågt tempo och bägge lagen hade svårt med sitt försvars- och målvaktsspel.

HK GP hade inledningsvis väldigt svårt att komma åt bortalagets mittnia Alexander Rüden som fick briljera med sina underarmsskott och inspelningar till linjespelaren David Ekström.

Framåt var det OK men emellanåt hade man alldeles för bråttom och tog hafsiga avslut. Mot slutet av halvleken fick HK GP lite bättre fart och kunde gå till halvtidsledning 16-13.

Andra halvlek inleddes strålande. Mattias Hildenborg som hade haft det svårt i målet och blivit utbytt i första halvlek kom tillbaka mellan stolparna och tog det mesta som kom igenom.

Framåt ökade man tempot, gick rakare på mål och satte sina avslut. Eric Johansson och Kasper Larsson turades om att skjuta mål. Man sprang ifrån Hallstahammar och gjorde på tio minuter 9-1 fram till 25-14. Till och med försvarsgeneralen Jesper Hedar var med och kontrade in mål, vilket ledde till idel glada leenden i laget.

Sista delen av matchen bevakade HK GP ledningen och kunde till slut vinna rättvist med 32-23.

Bra i HK GP var de bägge niomåls-skyttarna Eric Johansson och Kasper Larsson samt försvarsspecialisten Jesper Hedar som blev prisad som matchens lirare.

I Hallstahammar var mittnian Alexander Rüden bäst tillsammans med linjespelaren David Ekström.

Klicka på bilden för att se matchen (kostnad 39 SEK)