Tillbaka

Eskilstuna Guif

26

Torslanda Elit

25

 • Datum

  Lördag 27/8

 • Tid

  16:00

 • Resultat

  26 - 25

 • Arena

  Stiga Sports ArenaHitta hit

 • Herrar
  ATG Svenska Cupen

Eskilstuna Guif - HK Torslanda Elit 26 - 25 (16-16)

Publik: 251

Målskyttar Eskilstuna Guif: Erik Persson 6, Pavle Karacic 5, Marcus Ekman 4, Fredrik Gustavsson 4, Linus Gustavsson 2, Kasper Larsson 2, Carl Gabrielsson 1, Melker Norrman 1, Olle Österhall 1

Målskyttar Torslanda Elit: Hugo Johansson 4, Jonas Klahammar 3, Edvin Gustavsson 3, Alex Sundbäck 3, Axel Stjernberg 3, Hannes Högström 2, Albin Henriksson 2, Gunnar Bodin 2, Alexander Palmquist 2, Albin Rosen 1

Tabell 

Matchprotokoll 

Arbetsprotokoll

Matchannons 220827 Guif-Torslanda    

Eskilstuna Guif möter det allsvenska laget Torslanda Elit i den sista gruppspelsmatchen i ATG Svenska Cupen. Med en vinst (Norrköping borta) och en förlust (Lugi borta) ligger hemmalaget tvåa i gruppen på bättre målskillnad än bortalaget som också vunnit en av sina matcher. För att gå vidare till kvartsfinal krävs en seger.

Intervju inför matchen

  7 - Pavle Karacic  

Pavle Karacic

David Sundgren kollade läget med Pavle Karacic inför lördagens direkt avgörande match om vilka som går vidare i cupen. Pavle som för närvarande praktiserar på Eskilstuna Guifs kansli, mer om det i intervjun och dessutom en väldigt spännande nyhet gällande premiären i handbollsligan!

Dags för avgörande cupmatch! Läget i laget?

Läget är faktiskt rätt så bra i truppen. Förhoppningsvis får vi tillbaka några av de skadade spelarna inför matchen mot Torslanda. 

 

Förlust senast mot Lugi, vad finns att säga om den matchen?

Jag tycker vi gör en helt okej insats utifrån förutsättningarna. Man får någonstans ha i åtanke att LUGI spelade med näst intill full trupp medans vi har ett par tongivande spelare som var skadade. Även om vi låg under hela matchen så vek vi aldrig ner oss och i slutändan förlorade vi "bara" med 2 mål exklusive "shoot-outs". Så vi kommer definitivt ta med oss kämpatakterna till de nästkommande matcherna. 

 

Hur ser du på din egen start på säsongen?

Helt okej, har haft lite småskavanker som har gäckat mig men det är en normalitet för de flesta spelare under den tuffa försäsongen. Senaste matchen fick jag även gå lite som högernia vilket jag alltid tycker är roligt. 

Du har börjat praktisera på Eskilstuna Guifs kansli. Vad gör du/har du för arbetsuppgifter?

Som en del av min högskoleutbildning som jag läser (Masterprogram i Företagsekonomi) behöver jag göra praktik i 18 veckor. Då såg jag en väldigt bra möjlighet att göra den hos Eskilstuna Guif där jag främst får arbeta med CSR- och hållbarhetsfrågor men även hjälpa klubben på andra sätt som behövs. Jag ser det som en bra Win-Win situation. Jag får nyttiga erfarenheter samtidigt som jag kan hjälpa klubben så gott jag kan. 

Första hemmamatchen för säsongen, hur ska det bli att lira i Stiga Sports Arena igen?

Varmt skulle jag tro. Det är väldigt varmt och svettigt att spela handboll i Stiga på somrarna när temperaturerna är höga så som det har varit den senaste tiden. Annars för mig är det egentligen hemmapremiär i Handbollsligan mot HK Malmö den 15/9 som är den "första speciella hemmamatchen". Jag vill även slå ett slag för att det är fritt inträde för publiken i premiären i handbollsligan, så jag hoppas att alla i Eskilstuna vill komma och kolla.
 

Torslanda väntar, vad vet du om det motståndet?

Definitivt ett lag som spelar fin handboll. De har två bra ytternior i Joel Järlfors och Gunnar Bodin som styr mycket av deras spel, samt en duktig mittsexa i Axel Sundbäck. De spelade jämt med Lugi i första halvlek fram tills de fick rött kort på Sundbäck. Så det finns absolut ingen underskattning från vår sida.

Kommit en del regeländringar, har du några åsikter om dom?

Jag tycker att den nya regeländringen kring avkast är väldigt bra. Där den nya ändringen gör det i princip lättare för oss att sätt igång spelet snabbare. Både jag och Fredrik Gustavsson gillar att ta snabba avkast så jag tror det kommer gynna oss bra. Dock vet jag inte riktigt ifall den nya regeln kring passivt spel (max 4 passningar istället för 6 när handen är upp), är rätt väg att gå. Hela passivitetsregeln känns fortfarande väldigt arbiträr och godtycklig från domarnas sida när de vänder på spelet. Om 2 passningar mindre hjälper i detta hänseende vet jag faktiskt inte.

Hur ser du på svenska cupen i stort?

Jag har från första stund varit väldigt positiv till svenska cupen och tycker fortfarande att det är en bra idé. Även aspekten med att de från lägre divisioner får extra "shoot-outs". Det har gett svensk handboll något mer att prata om. Skrällar som när t.ex. Lindesberg från Division 1 vinner mot svenska mästarna Ystad IF är kul såklart. Allt som får folk att vara mer intresserade av vår idrott är bra. Speciellt i dessa "sommarmånader".

Vilken spelare ska vi hålla ett extra öga på under lördagens match?

Erik Persson, även "Kranen" som han ibland kallar sig själv. Nu när Elias är borta så drar han ett stort lass på högernio och jag tror han blir bara bättre desto mer ansvar han får. 

Avslutningsvis, har du någon hälsning till fansen?

Som jag nämnde det tidigare, missa inte gratismatchen och hemmapremiären i Handbollsligan den 15:e september mot HK Malmö. Save the Date!

Biljetter

Säsongskortet Handbollsligan plus 22/23 gäller till denna match.

Biljettpriset är 100 kr/person onumrerade platser. Köp din biljett här 

Ungdomar upp till 16 år har gratis inträde. Ingång via egen ungdomsentré

Biljettförsäljningen i arenan öppnar 15:00

Förtäring i Arenan

Vi serverar fika och enklare förtäring i vår kiosk.

Kan du inte se matchen på plats?

Eskilstuna Guif streamar matchen på Solidsport, klicka på bilden nedan för länk.

Solidsport 220827 Guif-Torslanda  

Sändningen kostar 89 kr och en del av kostnaden tillfaller Eskilstuna Guif

Eskilstuna Guif Gameday

I appen Gameday kan du också följa matchhändelserna via livescore. Här finns även nyheter, spelprogram, spelarpresentationer och mycket mer.

  guif soc media gameday 550x550  

För tillfället finns det inget att visa här.

För tillfället finns det inget att visa här.