Tillbaka

Eskilstuna Guif

35

HK Malmö

30

 • Datum

  Torsdag 15/9

 • Tid

  19:00

 • Resultat

  35 - 30

 • Arena

  Stiga Sports ArenaHitta hit

 • Herrar
  Handbollsligan

Eskilstuna Guif IF - HK Malmö 35-30 (17-13)

Målskyttar, Eskilstuna Guif IF: Pavle Karacic 8, Fredrik Gustavsson 6 (3 str), Kasper Larsson 5, Erik Persson 5, Robin Granlund 3, Marcus Ekman 2, Melker Norrman 2, Marko Roganovic, Carl Gabrielsson, Filip Johansson och Olle Österhall 1.

Målskyttar, HK Malmö: Adam Tumba 7(2 str), Max Santos 6, Inge Aas Eriksen 6(1 str), Anton Blickhammar 5, Hugo Stuivers 2, Charles Hugosson 2, Tim Hilding och Magnus Persson 1.

Publik: 2731 st

  220915 Guif-Malmö  

Hämta din fribiljett här

Matchvärd

  Matchvärd Rådek  

Dagens matchbollar är skänkta av ICA Nära Bron

Intervju med lagkapten Marcus Ekman

  Marcus Ekman entré  

Äntligen seriepremiär för Eskilstuna Guifs herrar i handbollsligan. I premiären denna säsong väntar HK Malmö. David Sundgren kollade av läget med lagkapten Marcus Ekman inför premiärmatchen.

Äntligen dags för seriepremiär! Sliten fråga, men hur känns det?

Det känns otroligt roligt att seriepremiären närmar sig. Det är dessa matcher vi har tränat för i ca 6 månader under en lång försäsong.

I söndags tog svenska cupen slut för er del då Sävehof slog ut er i åttondelsfinalen. Hur ser du på er insats i cupen?

Vi har tyvärr inte presterat ett resultat i cupen som vi kanske har velat och förväntat oss. Vi gick vidare från gruppspelet utan att glänsa men vi kan ändå ta med oss ljusglimtar därifrån. Därefter lottades vi mot Sävehof i slutspelet. Hemmamatchen vann de med stora marginaler tyvärr vilket gjorde det var väldigt svårt att ta oss vidare. Men vi lyckades vinna på bortaplan, det vi får se som positivt.

Nu väntar HK Malmö, som haft en liten spelaromsättning. Hur går dina tankar inför premiären?
Vi ska försöka fokusera mest på vårt egna spel till att börja med. Men Malmö är ett lag som gillar att springa, det kommer bli viktigt att spela ett bra anfallsspel så vi alla kan springa hem i försvaret.  
                   

Vad har du för personlig målsättning säsongen 2022/2023?

En personlig målsättning kommer vara att göra det bättre än förra säsongen. Jag ser dock hellre att vårt gemensamma mål uppnås, det vill säga slutspel.

Vad kan vi förvänta oss av Eskilstuna Guif som lag kommande säsong?

I år kan ni förvänta er ett mer moget spelande lag. Förhoppningsvis kommer vi i år ha mer lugn och ett större förtroende till våra egna kvaliteter.
                 

Ni har fått in målvakten Matija Spikic och vänsternian Robin Granlund. Hur skulle du beskriva era två nyförvärv?

Båda väldigt bra killar utanför planen om vi börjar där, de är väldigt lätta att ha att göra med och bidrar bra till gruppen.

Matija är en mer explosiv målvakt om vi jämför med Marko Roganovic exempelvis. Målvaktsspelet är nästan alltid det som avgör och jag tror att Matija kommer vara en matchavgörare några gånger under den här säsongen.

Robin kommer främst att bidra med det självklara, hans skytte eftersom han är en av de längsta spelarna i ligan. Han anpassar sig till vårt spel bättre för varje dag som går. Jag är övertygad om att han kommer vara en av våra viktigaste spelare den här säsongen.

Du är lagkapten i Eskilstuna Guif. Hur ser du på din roll som lagkapten?

Min roll som lagkapten är en väldigt tacksam roll i den trupp som vi har just nu. Samtliga spelare tar mycket ansvar vilket gör mitt jobb mycket lättare. Jag har en ledarroll i truppen framför allt när det gäller anfallsspelet, men också för att få truppen att gå i samma riktning. Vi är många som hjälps åt med detta så det är en uppgift jag trivs gott med.

Beskriv Zoran Roganovic som tränare!

Zoran för mig lever handboll. Hans liv kretsar kring handbollen och han besitter kunskaper som han lär ut varje tillfälle som ges. Likt många i laget har utvecklats som spelare har Zoran utvecklats i sin tränarroll. Han har alltid en taktiskt plan inför varje match och han vet hur han vill utföra den. Jag personligen känner stort förtroende till honom och jag är säker på att samtliga spelare gör detsamma. Han har lovat slutspel i år om vi bara gör som han säger så det ska inte vara några problem!

Finns det någon spelare vi ska ha extra koll på i Eskilstuna Guif i seriepremiären?

Ska ni hålla extra koll på någon så ska ni kolla på våra nyförvärv Robin och Matija. Jag hoppas de gör en bra match inför en stor hemmapublik!

Avslutningsvis, finns det något du vill hälsa till Eskilstuna Guif-fansen?

Ta med alla du känner till hallen nu på torsdag! Gratis inträde till premiären, boka er biljett så ses vi där! 19:00, be there!


Handla i Guifshopen

Guifshopen är öppen före match och i halvtid. Den finns på övre plan när man kommer upp från entrén. Här finns tröjor, mössor, halsdukar, muggar och mycket annat att köpa. Det går också bra att handla i vår Webshop och hämta i arenan eller få det hemskickat med PostNord.

  Guifshopen 2021  

Eskilstuna Guif Gameday

I appen Gameday kan du också följa matchhändelserna via livescore. Här finns även nyheter, spelprogram, spelarpresentationer och mycket mer.

  guif soc media gameday 550x550  

 Härlig säsongsstart i Stiga Sports Arena

Inför ett härligt publiktryck med 2731 personer på läktarna gjorde Eskilstuna Guif en storstilad entré i handbollsligan säsongen 2022/23 då HK Malmö besegrades med 35-30.

Marko Roganovic fick förtroendet från start i hemmamålet. Eskilstuna Guif startade med boll, och Kasper Larsson fick äran att sätta säsongens första mål, Malmö replikerade i det efterföljande anfallet.

3.45 in i matchen stod 3-3, Eskilstuna Guif i ledningen innan HK Malmö svarade.

Ett frejdigt anfallsspel gav oss tre raka hemmamål gav oss 6-3 med 6.30 spelat.

Efter 7.08 åkte HK Malmö på matchens första utvisning, som också renderade i ett straffkast som Fredrik Gustavsson förvaltade väl. När skåningarna var fulltaliga lyste det 8-4 på resultattavlan.

9.40 var det sedan dags för Eskilstuna Guif att åka på sin första utvisning denna säsong. Hemmalaget fortsatte dock att ösa på och hade 10-4 efter halva utvisningen vilket ledde till att HK Malmö tog en tidig timeout, vid fulltaligt hemmalag stod det 11-5.

Efter halva första hade Eskilstuna Guif en stabil 12-6-ledning. Det kändes lite som Eskilstuna Guif förr i tiden med snabbt spel och effektiva kontringar ivrigt påhejade av en högljudd hemmapublik.

17.40 fick vi för första gången se nyförvärvet Robin Granlund beträda Stiga Sports Arenas golv för första gången i seriesammanhang, han började direkt att leverera fram till 13-7. Tre raka bortamål följde efter 20.11 och Zoran Roganovic lämnade in timeout-kortet för första gången.

Erik Persoson bröt en cirka fem minuter lång måltorka för hemmalaget, då han satte 14-10.

26.33 in i matchen stod det 15-12 och HK Malmö drog på sig sin tredje utvisning. Ett drömutkast av Marko Roganovic friställde Carl Gabrielsson till 17-13 i efterdyningarna av utvisningen, ett mål som blev det sista i första halvlek.

HK Malmö reducerade i andra halvlekens första anfall, 17-14, innan ett drömmål av Kasper Larsson gav oss 18-14.

3.34 drabbades Eskilstuna Guif av andra halvlekens första utvisning, den efterföljande straffen förvaltade HK Malmö väl. Med 12 sekunder kvar av utvisningen drabbades av Eskilstuna Guif av ännu en utvisning, ställningen var då 19-15. Precis när utvisningen blivit avklarad reducerade gästerna och vi hade 20-17 8 minuter in i andra halvlek.

Ännu ett precist utkast av Marko Roganovic, bra även i spelet, gav oss 22-18 - Pavle Karacic var stensäker i läget 10.19 in i den andra halvleken.

13.00 minuter in hade vi 23-21 och Eskilstuna Guif drog på sig en utvisning. Eskilstuna Guif svarade dock för 24-21 i det efterföljande anfallet och HK Malmö drog på sig en utvisning i samband med målet, när bägge lagen var fulltaliga stod det 25-22.

Tre raka hemmamål följde och HK Malmö tog sin andra timeout i matchen 17.54 in i andra halvlek.

18.19 fick Matija Spikic sitt första inhopp i handbollsligan då han fick hoppa in på en straff – en straff han räddade.

20.35 drabbades Eskilstuna Guif av en utvisning, 29-23. Strax därefter drog Max Santos på sig sin tredje utvisning. Eskilstuna Guif hade nu kontroll.

Marko Roganovic satte 31-24 och Pavle Karacic 32-24 med cirka sex minuter kvar. Då byttes Marko Roganovic ut och Matija Spikic fick chansen i hemmamålet.

I slutet blev det lite mål åt vardera håll, bland annat två av Robin Granlund och när slutsignalen ljöd fick hemmalaget jubla efter en klar seger med 35-30.

Summa summarum en härlig premiär där ett starkt kollektiv grundlade segern med extra plus för Pavle Karacic – matchens lirare enligt matchsponsorn Rådek – och Marko Roganovic.

Kan du inte vara på plats?

Matchen sänds på C More, klicka på bilden för länk.

220915 Guif-Malmö CMore