Tillbaka

Eskilstuna Guif

34

Ystads IF HF

29

 • Datum

  Torsdag 29/9

 • Tid

  19:00

 • Resultat

  34 - 29

 • Arena

  Stiga Sports ArenaHitta hit

 • Herrar
  Handbollsligan

Eskilstuna Guif - Ystads IF 34-29 (17-15)

Publik: 1669

Målskyttar Eskilstuna Guif: Fredrik Gustavsson 9, Kasper Larsson 7, Erik Persson 5, Marcus Ekman 4, Melker Norrman 3, Carl Gabrielsson 2, Olle Österhall 1, Elias Hall 1, Linus Gustavsson 1,Pavle Karacic 1

Målskyttar Ystads IF: Jonathan Svensson 7, Hampus Karlsson 6, Christoffer A. Svensson 5, Linus Fernebrand 4, Kim Andersson 2, Jakob Nygren 2, Ebbe Stankiewicz 2, Philip Stenmalm 1

Höjdpunkter TV4

Matchprotokoll

Arbetsprotokoll

Tabell

220929 Guif-Ystad  

Vi bjuder in till ny publikfest!

Vilken publikfest det blev vid herrarnas premiär i handbollsligan med nästan 3000 i publiken! Eskilstuna Guif tackar alla som var med och hejade fram laget till seger. Nu är det en ny hemmamatch och tillsammans skapar vi samma härliga stämning! Herrlaget utlovar snabb och underhållande handboll med många mål. 


Vi bjuder alla på fri entré men för att stödja Eskilstuna Guif swisha gärna valfritt belopp till 123 379 19 36.

Till den här matchen behöver du ingen biljett, det är fri placering för alla med undantag av säsongskortsinnehavare som har sina fasta platser uppmärkta, vänligen respektera det. Säsongskortsinnehavare kommer separat att få information om hur de kompenseras. Detsamma gäller ett fåtal förköpta biljetter som hunnit säljas till ordinarie pris.

Dagens matchbollar är skänkta av Nya Golv

Svenska mästarna Ystads IF

Efter två långa Skåneresor (Lugi, Kristianstad) för herrlaget är det nu dags för en ny hemmamatch mot Ystads IF. David Sundgren fick en pratstund med mittsexan Johan Palm
  27 - Johan Palm  

Läget, Johan?

Dumt att klaga, vardagen flyter på.

Två raka förluster nere i Skåne, vad finns att säga om de matcherna?

Mycket att förbättra men samtidigt mycket som fungerar bra. Tyvärr lyckas vi inte vara så pass konsekventa för att ta poäng.

Vad tycker du om din säsongsstart?

Är inte särskilt nöjd med min start personligen men laget tränar på bra och vi är bestämda att förbättra oss.

Nu väntar regerande mästarna Ystads IF, hur går dina tankar inför torsdagens match?

Ett lag med många styrkor, framför allt ett stort och defensivt lag som ofta inte släpper in så många mål.

Känns det extra för dig som skåning att möta skånska lag?

Lite speciellt kanske, mest skönt att folk äntligen förstår vad jag säger.

Utsedd till säsongens spelare ifjol, tankar kring den utmärkelsen?

Tacksam såklart. Finns inte mycket mer att tänka än att jag är glad över utmärkelsen. Med det blod, svett och tårar alla spelare i laget lägger ner kunde vem som helst fått det.

27 är ett rätt ovanligt tröjnummer, finns det någon tanke bakom?

Min första säsong i Lugis herrtrupp fick vi inte välja nummer själva. Utan man blev tilldelad ett, jag fick nummer 27. Så det fick stanna.

Vilken/vem är den tuffaste linjespelare du mött?

Antingen Anton Månsson. Han är en fysisk spelare men värst av allt är att han ser ut som om han vill mörda en. Eller, en kille jag träffade i lugi när vi skulle besöka yngre lag. Han slog mig hårt i skrevet. Vill inte möta honom på handbollsplanen igen.

Vad finns att säga om din mittsex-kollega Melker Norrman?

Melker är en supertrevlig kille med många strängar på sin lyra och har viljan att lära sig och bli bättre. Precis nyligen upptäckte han begreppen kausalitet och korrelation, blir spännande att följa var den historian leder.

Bott i Eskilstuna ett tag nu, har du hittat något favoritställe i stan!

Mitt favoritställe är kyldisken på Coop där de ställer ut produkter som håller på att gå ut till ett gynnsamt pris. Överlägsen känsla att fynda ett kilo kyckling till halva priset.

Avslutningsvis - något du vill hälsa Eskilstuna Guif-fansen? 

Se till att ta er till Stiga Sports Arena på torsdag, ert stöd betyder allt. Det är gratis inträde, så ser vi till att skapa bra stämning!

Handla i Guifshopen

Guifshopen är öppen före match och i halvtid. Den finns på övre plan när man kommer upp från entrén. Här finns tröjor, mössor, halsdukar, muggar och mycket annat att köpa. Det går också bra att handla i vår Webshop och hämta i arenan eller få det hemskickat med PostNord.

  Guifshopen 2021  

Eskilstuna Guif Gameday

I appen Gameday kan du också följa matchhändelserna via livescore. Här finns även nyheter, spelprogram, spelarpresentationer och mycket mer.

  guif soc media gameday 550x550  

Fri parkering

Kruhsberg parkering

Kruhsberg Fastigheter AB erbjuder gratis parkering i samband med Eskilstuna Guifs hemmamatcher för både dam- och herrlag under hösten 2022. Erbjudandet gäller gratis parkering 29 sep 18.00-22.00 med rabattkod ”GUIF” i parkeringsappen APCOA. 

 

 

För tillfället finns det inget att visa här.

Kan du inte vara på plats?

Matchen sänds på C More, klicka på bilden för länk.

220929 Guif-Ystad CMore