IF Hallby - Eskilstuna Guif IF 24-21 (12-12)

Målskyttar, IF Hallby: Albin Broman 6. Oskar Hedvall 5, Gustav Wedberg 5, Didrik Sundelius 5, Hampus Söderman 2 samt Lukas Palmkvist 1.

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Fredrik Gustavsson 8, Pavle Karacic 3, Elias Hall 3, Olle Österhall 3, Carl Gabrielsson 2, Marcus Ekman 1 samt Melker Norrman 1

IF Hallby borta

Ska våra herrar lyckas vända den negativa trenden med förluster på bortaplan? Får Hallby på nöten av ett lag som är suget på att visa vad de kan även borta?

Eskilstuna Guif Gameday

I appen Gameday kan du också följa matchhändelserna via livescore. Här finns även nyheter, spelprogram, spelarpresentationer och mycket mer.

guif soc media gameday 550x550

Följ matchen på C More eller Sportkanalen

Klicka på bilden för länk till C More-sändningen

221022 Hallby-Guif CMOre

Bortaförlust i Jönköping

Eskilstuna Guif får vänta på första segern på bortaplan i årets handbollsligan. Hallby vann en målsnål match med 24-21 (12-12) i Idrottshuset i Jönköping.

Marko Roganovic inledde i bortamålet, han fick en bra start med två raka räddningar. Eskilstuna Guif drabbades tidigt av en jobspost då Erik Persson klev av efter att ha klivit snett i första försvarsspelet. Första målet lät vänta på sig till 2.56 då Hallby tog ledningen, en ledning Melker Norrman kvitterade i anfallet efteråt.

Fem minuter in stod det 3-3, då Hallby drog på sig matchens första utvisning. Vid fulltaligt Eskilstuna Guif var det fortsatt likaläge – 5-5.

Hallby tog därefter över lite med bra försvarsspel, och gick upp till en tvåmålsledning 9-7 efter halva första halvleken.

Eskilstuna Guif stod också bra bakåt men hade lite svårare framåt, 18 minuter in hade vi 10-7. Två raka mål av Fredrik Gustavsson och ett av Carl Gabrielsson så hade vi hastigt och lustigt sett med våra Eskilstuna Guif-glasögon 10-10 och Hallby tog matchens första timeout 20.56.

Efter 23 minuter hade vi 11-10 och Melker Norrman drog på sig sin andra utvisning för bortalaget. Hallby gick upp till 12-10 under utvisningen innan Eskilstuna Guif satte första halvlekens två sista mål, det sista inprickat av Elias Hall och likaläge efter första halvlek där framförallt lagens försvar utmärkte sig.

Första målet i andra halvlek lät vänta på sig i tre minuter, Hallby gjorde målet på straff. 5 mínuter in i halvleken hade vi 13-13.

Hallby var därefter det laget som låg steget före i målprotokollet. 17-15 43.58 in i andra halvlek, 46.01 stod det 18-15 och Eskilstuna Guif tog sin andra timeout i matchen.

49.37 hade hemmalaget 19-17 och tog sin andra timeout. Två raka hemmamål följde efter timeouten och Eskilstuna Guif tog timeout med cirka 6 minuter kvar. Försvarsspelet hade fungerat men bortalagets anfallsspel hindrades effektivt av Hallbys försvarsspel plus en och annan hemmaräddning.

Eskilstuna Guif gjorde de två kommande målen efter timeouten men närmare kom man inte. Hallby satte 22-19, en tremålsledning som stod sig matchen ut – när signalen ljöd lyste det 24-21 på resultattavlan.

Nu väntar vi till 1/11 då nästa match i handbollsligan spelas, då väntar hemmamatch mot IFK Skövde HK. Vi ses väl då?