• Herrar
    Handbollsligan

Hammarby IF HF - Eskilstuna Guif 32-26 (13-8)

Målskyttar Hammarby IF HF: Edwin Aspenbäck 8, Viktor Ahlstrand 7, Gustav Davidsson 6, Oliver Wigmark 3, Mattias Windahl 3, Kevin Johansson Eggan 2, Alexander Morsten 2 samt Ludvig Lindeberg 1

Målskyttar Eskilstuna Guif: Erik Persson 7, Olle Österhall 7, Filip Johansson 3, Johan Palm 3, Marcus Ekman 2, Melker Norrman 2, Philip Tikas 1 (straff) samt Robin Granlund 1

Publik 1202 st

Efter en lite tuff period med några förluster i rad är det dags för prestige/rivalmöte med Hammarby IF på bortaplan. En buss med Eskilstuna Guif-supporters kommer att gästa Eriksdalshallen. Senast vi mötte "Bajen" i Eskilstuna vann dom, förhoppningsvis är grabbarna revanschsugna. David Sundgren kollade av läget med Pavle Karacic inför lördagens match.

7 - Pavle Karacic

Läget, Pavle?

Helt ok, lite kallt bara.

Förlust senast mot Sävehof, din analys kring den matchen?

Tuff förlust där vi är med i matchen i cirka 45 minuter men där de drar det längsta strået till slut.

Gått lite sämre resultatmässigt ett tag nu, vad kan det bero på tror du?

Tufft spelschema, lite otur och kallt väder.

Vad tycker du om din säsong så här långt?

Helt okej, njuter mest över att få spela handboll.

Hammarby väntar på lördag, vad finns att säga om dom som motståndare?

Bra lag, skadan på Martin Dolk förändrar lite deras dynamik i matchcoachningen.

Senast i Eskilstuna lyckades de besegra er, drar vi ett streck över den matchen eller tar ni med er nåt från den matchen?

Vi gör både och.

Du kamperar ihop med Carl Gabrielsson och Noel Gustafson, vad finns att säga om dina kollegor på högersex?

Snälla och väluppfostrade killar.

Skillnad på att spela hemma i Stiga Sports Arena/på bortaplan?

Stiga är en av de större hallarna i ligan, rätt så fint byggd. Väldigt skönt och bra golv. Trevliga arenavärdar. Arenavärdarna i bortahallarna är inte lika snälla.

Finns det någon spelare vi ska ha extra koll på i Eskilstuna Guif på lördag?

Philip Tikas

Vad är det bästa med att representera Eskilstuna Guif?

Även om vi förlorar ett par matcher i rad, så är personerna i och runt klubben fortfarande snälla och trevliga.

Har du någon favoritplats i Eskilstuna?

Julmarknaden i Sundbyholm var rätt så trevlig förra helgen.

Avslutningsvis - har du någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen/de som läser detta?

Glöm inte att se över er elkonsumtion.

Följ matchen på

C More ny logo vit med lila bakgrund

Femte raka förlusten för herrarna

Inför 1202 åskådare besegrades Eskilstuna Guif med klara 32-26 borta mot Hammarby. Carl Gabrielsson var åter i matchtruppen efter en tids frånvaro. Matija Spikic fick börja i bortaburen.

Redan efter 39 sekunder drabbades Hammarby av matchen första utvisning och på det efterföljande straffkastet gjorde Philip Tikas matchens första mål för gästerna, vid fulltaligt hade Hammarby kvitterat.

3.38 åkte Hammarby på sin andra utvisning i ledning 2-1, i det efterföljande Hammarby-anfallet åkte Eskilstuna Guif på en utvisning och Hammarby tilldömdes ett straffkast som Matija Spikic räddade. När båda lagen var fulltaliga stod det fortsatt 2-1 i matchen. 8.41 ledde hemmalaget med 3-1, då värdarnas Alexander Morsten åkte på sin andra utvisning i matchen. Övertagsspelet ledde till att ställningen var 3-2 i matchen.

13.50 var det fortsatt ledning för Hammarby med uddamålet, 5-4.

17.20 åkte Eskilstuna Guif på sin andra utvisning, ställningen var fortsatt 5-4 när utvisningen kom. Ännu en Eskilstuna Guif-utvisning kom med 44 sekunder kvar av den första, då ledde Hammarby med 6-4. När bägge utvisningarna var avklarade stod det 8-5 till ”Bajen”.

23.54 stod det 9-6 och Hammarby åkte på en utvisning. Eskilstuna Guif hade förtvivlat svårt att få hål på ”Bajens” försvar/målvakt och tremålsledningen var intakt vid fulltaligt hemmalag. Vid paus hade hemmalaget spelat till sig en ledning med 13-8.

Eskilstuna Guifs första drag i paus var att man testade 7 mot 6. Efter att det varit mållöst i cirka 4 minuter gjorde Hammarby 14-8 i det tomma Eskilstuna Guif-målet. 5.29 in i andra halvlek tog Eskilstuna Guif timeout, då ledde hemmalaget med 15-8, direkt efter timeouten satte Olle Österhall första målet för Eskilstuna Guif i den andra halvleken och fick dessutom med sig en utvisning för Hammarby. Vid fulltaligt var det 17-10 till ”Bajen”.

Efter cirka tio minuter var det fortsatt sju mål som skiljde mellan lagen, 19-12. Eskilstuna Guif bytte in Marko Roganovic i mål. Hammarby hade fortsatt koll på händelserna och ledde med 22-15 med dryga kvarten kvar av matchen. Två raka bortamål följde innan Hammarby satte två raka, och sjumålsledningen var återigen ett faktum.

18.53 vid ställningen 25-17 tog Eskilstuna Guif sin sista timeout för denna lördagskväll. Efter timeouten följde två raka hemmamål av ex-Guifaren Mattias Windahl innan två raka Eskilstuna Guif-mål, dock satte Hammarby nästa mål.

Olle Österhall, en av dagens ljusglimtar i bortalaget, kontrade in 28-22 - hans femte mål i matchen - med 24.26 spelat a andra halvlek. Matchen kändes dock avgjord sedan länge, något som kändes ändå mer tydligt då 29-22 kom i det efterföljande anfallet. Lagen bytte en del mål med varandra på slutet och till sist blev det 32-26 till Hammarby.

Nya tag nästa match hemma mot OV Helsingborg måndagen 19/12 – vi ses då hoppas jag!