Tillbaka

Eskilstuna Guif

27

Redbergslids IK

29

 • Datum

  Lördag 18/2

 • Tid

  15:00

 • Resultat

  29 - 27

 • Arena

  Prioritet Serneke Arena AHitta hit

 • Herrar
  Handbollsligan

Redbergslids IK - Eskilstuna Guif 29 - 27 (15-10)

Publik: 635

Målskyttar Redbergslid: William Höghielm 6, Oskar Joelsson 5, Ludvig Högberg 5, Szymon Dzialakiewicz 5, Vasko Sevaljevic 4, Carl Hamberg 1, Anton Schultze 1, Marko Lasica 1, Simon Örtelind 1

Målskyttar Eskilstuna Guif: Kasper Larsson 6, Erik Persson 6, Noel Gustafson 4, Olle Österhall 3, Robin Granlund 3, Marcus Ekman 2, Johan Palm 2, Melker Norrman 1

Matchprotokoll

Arbetsprotokoll

Tabell

Inför match med Robin Andersson Dickfors

Eskilstuna Guif har full pott så här långt efter VM-uppehållet. Härnäst väntar Redbergslid på bortagolv, ett RIK som vann i Stiga senast så antar att "våra" grabbar är revanschsugna. David Sundgren kollade av läget med assisterande tränaren Robin Anderrsson Dickfors inför lördagens match.

Vi börjar med en fråga som handlar om nästa säsong. Igår blev Richard Hanisch klar för klubben. Berätta kort om ert kommande nyförvärv!

Så klart väldigt roligt att ha klart med Richard. Han ville flytta hem till Eskilstuna och spela för Eskilstuna Guif. Richard är en väldigt bra handbollsspelare som kommer bidra med en mängd olika saker. Hans högstanivå är väldigt hög och han har massor med rutin i bagaget, han har bland annat proffsspelare i utlandet.

Vad beror det på att det gått så pass bra för er den senaste tiden?

Det beror på att alla spelare har hittat sida roller och blivit bekväma i dom, samt att alla har fått förtroende och verkligen levererat också. Det bidrar till en bredare trupp som har gett resultat.

Kort om senaste matchen, seger mot Aranäs hemma.

Lite samma där. Alla tog för sig samt att vi hade ett stabilt försvar som bidrog till massa räddningar samt tekniska fel ifrån Aranäs.

Nu väntar Redbergslid på bortaplan. Vad finns att säga om Redbergslid som motståndare?

Dom är tunga att möta. Tre tunga niometersspelare i startuppställningen med bra skytte. De har bra mittsexor så det gäller att vara på hugget så de inte får skjuta ostört. De har även gjort en del mål på kontring så vi behöver hålla ner de tekniska felen och springa hem

Senast ni mötte RIK förlorade ni på hemmaplan. Vad minns du från den matchen?

Alldeles för många missade avslut och slarv i andra halvlek. Vi hade en ganska klar ledning i första sen går de ikapp och förbi i andra halvlek på grund av vår ineffektivitet i en del fria avslutningslägen samt våra tekniska fel.

Avslutningsvis, vad vill du hälsa till de som läser detta?

Vi är i en uppåtgående trend och för att den ska fortsätta behöver vi allt stöd vi kan få ifrån vår publik. Jag hoppas att alla som har möjlighet kommer och tittar på oss på de hemmamatcherna som är kvar.

Följ matchen här

Klicka på bilden för länk

C More ny logo vit med lila bakgrund

För tillfället finns det inget att visa här.

För tillfället finns det inget att visa här.