Stiga Sports ArenaHitta hit

• Herrar
    Handbollsligan

Eskilstuna Guif IF - IK Sävehof 28-40 (11-18)

Målskyttar. Eskilstuna Guif: Kasper Larsson 7, Fredrik Gustavsson 6 (5 straffar), Johan Palm 4, Erik Persson 3, Marcus Ekman 2, Pavle Karacic 2, Linus Gustafsson 1, Elias Hall 1, Melker Norrman 1 samt Noel Gustafson 1

Målskyttar IK Sävehof: Sebastian Karlsson 10, Elias Skipagötu 9, Adam Blanche 4, William Andersson Moberg 4, Gzim Salihi 3, Oli Mittun 3, Sebastian Spante 2, Emil Berlin 1, Felix Möller 1, Alexander Westby 1, Malte Celander 1 samt Marcus Lennernäs 1,

Publik: 1244 st

IK Sävehof leder med 2-0 i matcher, match 3 på torsdag.

230408 Guif vs Sävehof Kvart 2

Bryt ihop och kom igen är en klassisk sportreplik som kan beskriva läget i Eskilstuna Guif efter gårdagens uppvisning av IK Sävehof. Nu samlar vi kraft och tar nya tag inför  den andra kvartsfinalen i Stiga Sports Arena. Vi hoppas att så många som möjligt kan pressa in en handbollsmatch i påskfirandet och hjälpa till med stödet från läktaren.

Matchvärd - Sundbyholms Marknadsförening

Sundbyholms Marknadsförening

Ta med familjen på handboll! Köp din biljett här

Köp familjepaket för 1-2 vuxna och 1-3 barn och välj att sitta tillsammans hela familjen även för barn och ungdomar upp till 16 år.

Biljetter kostar 100 kr för vuxen, 50 kr för student.

Ungdomar upp till 16 år har fritt inträde. Ingen biljett behövs. Ingång via egen ungdomsentré (trappan närmast informationen) och därefter fri placering på sektion D eller E.

Extra viktigt att komma i god tid! Vi uppmanar alla att  förköpa biljett då det kan bli långa köer i biljettkassan.

Intervju med Melker Norrman

Efter förlusten i första kvartsfinalen tar Eskilstuna Guif nya tag. David Sundgren kollade läget med mittsexan Melker Norrman som satte fem av fem lägen från linjen i första kvartsfinalen.

18 - Melker Norrman

Klar förlust i första matchen, finns det något ni tar med er därifrån eller är det bara att dra ett streck och gå vidare?

Jag tycker vi ska stryka ett streck över matchen och blicka framåt emot nästa match, känner att vi inte kan ta med så mycket utan vi försöker blicka framåt.

Tankar om Sävehof som motståndare?

Sävehof är väldigt kompetenta och har väldigt många individuellt skickliga spelare. Vi måste vara otroligt skarpa och välslipade för att kunna störa dem.

Hemmaplan nu.. någon skillnad på att spela hemma/borta?

Ja, visst är det skillnad! När vi har Eskilstunapubliken i ryggen får man alltid den där extra kicken. Sen slipper man en bussresa vilket också är skönt.

Du har nyligen skrivit på nytt kontrakt med Eskilstuna Guif, hur gick tankarna där?

Jag trivs väldigt bra just nu där jag är och tror jag kan försätta min utveckling här.

Hur skulle du beskriva din kollega  på mittsex Johan Palm för de som läser detta?

En väldigt varm och härlig kille. Han är en pådrivare och har ett skönt go på planen.

Om du fick ta över en egenskap hos en av dina lagkompisar, från vilken lagkompis och vilken av hans egenskaper hade du valt?

Jag skulle vilja ha Pavle Karacic allmänbildning, han kan allt om allt!

Avslutningsvis - har du någon hälsning till fansen/de som läser detta?

Hoppas alla tar sig ner till hallen imorgon (lördag) och skapar en härlig stämning. Glad påsk!

Kan du inte vara på plats i arenan? Följ matchen på C More. Den visas även på Sportkanalen

Klicka på bilden för länk

C More ny logo vit med lila bakgrund

Klar seger för Sävehof även i match 2

Efter ett ryck målmässigt i slutet av första halvlek kunde inte Eskilstuna Guif rubba Sävehof, slutsifforna skrevs till klara 28-40 (11-18).

Eskilstuna Guif ställde upp med samma matchtrupp som i den första kvartsfinalen. Denna gång fick Matija Spikic chansen i målet.

Marcus Ekman gjorde matchens första mål efter cirka 2 minuter och kvitterat till 1-1 efter 3.36.

Två raka hemmamål gav oss 3-1 efter 6 minuter, IK Sävehof kom dock snabbt ikapp till 3-3.

8.44 drabbas Eskilstuna Guif av matchens första utvisning i ledning 4-3. 10.07 drabbas IK Sävehof av sin första ”tvåa”, då stod det 4-4. När Sävehof väl var fulltaligt stod det 5-4 till hemmalaget.

6-4 Eskilstuna Guif, ny utvisning för hemmalaget och Sävehof ikapp efter 16 minuter.

6-7, 7-8, 8-9-underlägen, dock hade Eskilstuna Guif svar på tal och kvitterade samtliga gånger.

IK Sävehof gick från 9-9 till 11-9 och Eskilstuna Guif tog matchens första timeout efter 22.20

Olycklig sekvens med stürmerfoul och utvisning och 9-12 på straff för IK Sävehof, som gjorde 10-14 i efterdyningarna av utvisningen.

Sävehof drog ifrån ytterligare och ställningen var 11-18 i paus – olyckligt då Eskilstuna Guif började väldigt bra. Eskilstuna Guif straffades oerhört mycket i slutet då eget missat avslut/avblåsning emot i regel betydde ett mål i baken.

Marko Roganovic byttes in i Eskilstuna Guif-målet inför den andra halvleken.

Sävehof inledde andra halvlek med två raka mål innan Erik Persson hittade nätet, dock snabbt 12-21.

Många parader i den högre skolan av Marko Roganovic, tre hemmamål i följd och 15-21 innan Sävehof gjorde 15-22.

18-23 efter 9.47 av andra, Eskilstuna Guif fått bra utdelning men drabbades av två utvisningar och Sävehof av en i samma sekvens. Mål på efterföljande straff av Partillelaget.

41.22 stod det 19-25 och Eskilstuna Guif tog sin andra timeout i matchen.

Sävehof ledde fortsatt klart, 28-21 med kvarten kvar.

Gästerna hade klara 33-24 och Eskilstuna Guifs sista timeout var ett faktum med ca 9.30 kvar.

Till slut blev det  40-28 till IK Sävehof och 2-0 i matcher. Det är uppförsbacke men inte kört – match tre spelas nu på torsdag.