Tillbaka

Eskilstuna Guif

32

Energa Wybrzeze Gdansk

27

 • Datum

  Lördag 29/7

 • Tid

  18:00

 • Resultat

  32 - 27

 • Arena

  Stiga Sports ArenaHitta hit

 • Herrar
  Träningsmatch

Eskilstuna Guif - Energa Wybrzeze Gdansk 32-27 (16-12)

Publik: 300

Målskyttar Eskilstuna Guif: Kasper Larsson 5, Pavle Karacic 5, Robin Granlund 5, Melker Norrman 4, Olle Österhall 4, Pontus Wangenborn 3, Noel Gustafson 2, Marcus Ekman 1, Mortimer Lundh 1, Elias Hall 1, Nikola Roganovic 1

Intervju med Zoran Roganovic

Hur är läget i laget efter omstarten av träningarna?
Läget är bra, killarna har gjort ett bra jobb i maj/juni och under uppehållet med fys/löpning så vi kunde köra med handboll direkt. Vi har tränat nu i två veckor och har gjort ganska mycket när det gäller anfall/försvar så att börja spela träningsmatcher är perfekt tajming nu.

Är alla tillgängliga inför helgens matcher?
Denna helgen kan vi inte räkna med Richard Hanisch som har haft lite problem med baksidan och Johan Palm som hade halsfluss så vi kommer sakna mycket rutin i de första två matcherna.

Vad vill du se från dina spelare?
Jag vill se att vi fortsätter där vi stannade i sista matchen förra säsongen, framförallt försvarsmässigt där vi spelade aggresivt och tätt i mitten. Anfallspel har vi inga problem med för vi kom trea i antal gjorda mål, precis efter Sävehof och Kristianstad så där är vi nöjda.

Hur kommer du matcha laget?
Idag kanske kommer jag inte ge chansen till alla, för i första matchen när man spelar 2 dagar i rad, klassas alltid som viktigare match och den vill man vinna. På söndag kommer vi försöka spela med alla så alla får chans att visa upp sig.

Vad vet du om motståndarna?
Wybrzeze är ett traditionellt lag från Polen, typ som Guif i Sverige, med en blandning av några duktiga unga och så några stora rutinerade spelare. Deras tränare mötte jag många ggr när vi spelade mot Polska landslaget där han var försvarsgeneral så jag räknar att de spelar ett tufft försvar.

Hälsning till fansen/de som läser detta?

Vi vill jättegärna att så många som möjligt kommer till Stiga Arena och stöttar oss från början. Vi har saknat våra fans över sommaren för nu är det länge sedan vi träffades.

Se matchen här:

OBS! Motståndarna har bytt namn till Energa Wybrzeze Gdansk

För tillfället finns det inget att visa här.

För tillfället finns det inget att visa här.