Eskilstuna Guif - Hammarby IF HF 26 - 27 (15 - 13)

Målskyttar Eskilstuna Guif: Richard Hanisch 7, Olle Österhall 5, Marcus Ekman 4, Noel Gustafson 4, Elias Hall 3, Mortimer Lundh 1, Kasper Larsson 1, Melker Norrman 1,

Målskyttar Hammarby: Alexander Morsten 7, Ludvig Lindeberg 5, Viktor Ahlstrand 4, Robin Sanderhem 3, Edwin Aspenbäck 3, Martin Dolk 2, Kevin Johansson-eggan 1, Henrik Olsson 1, Josef Pujol 1

Matchändelser

Guifkanalen Highlights mm

20231028 Guif (H) vs Hammarby

Hammarby på besök i STIGA Sports Arena

Hammarby har inlett säsongen starkt och ligger efter 7 omgångar på delad förstaplats med 5 vinster och 2 förluster. I den senaste matchen mot IFK Skövde borta förlorade man däremot knappt med 2 mål (26-24).

Hemmalaget gjorde en stark insats senast borta mot Amo Handboll och lyckades hämta upp ett underläge till uddamålsvinst (31-32).

Intervju med Richard Hanisch

Richard Hanisch är tillbaka i Elithandbollen igen. Vi är glada att han spelar i Eskilstuna Guif. David Sundgren fick ett snack med Richard inför matchen mot Hammarby.

Hemsida; Sportbladet

Seger senast mot Amo, vad finns att säga om den matchen?

I första halvlek får vi inte till det i varken försvar eller i målvaktsspel i den utsträckning vi haft tidigare. Tafatt sista kvart framåt. 11-16 underläge i paus. Inte optimalt, men i andra halvlek får vi en bra start och när Amo börjar spela 7-6 får vi göra några mål i öppen kasse som gör dem osäkra och vi växer. Och till slut vänder vi och vinner matchen efter en fin arbetsinsats i andra halvlek över hela banan.

Vad tycker du om er säsongsstart i stort?

Poängskörden i sig är godkänt tycker jag, det som har varit för dåligt är de matcher vi förlorat alldeles för enkelt och ängsligt. Vi jobbar vidare och känner att vi har lite vind i seglet efter de två senaste matcherna.

Vad tycker du om din egen start på säsongen?
Det är väl lite som man förväntat sig. Ringrostigt, lite otajmat och en kropp som inte riktigt är van vid belastningen än. Men vi jobbar efter en plan vi satt upp så blir det bra så småningom.

Nu väntar Hammarby! Känns det speciellt att möta ett lag du tidigare representerat?

Nej, inte längre. Men såklart förstår jag att matchen betyder lite extra i och med att det är det närmaste derby vi kommer. Hammarby har gjort fina resultat senaste åren och vässar sin trupp för varje år som går. Så det blir en intressant uppgift att lösa på lördag.

Hur ser du på din återkomst till handbollsplanen?
Klart att det har varit tufft och jobbigt i många lägen. Man tränar på och börjar känna att man är lite på gång, så dyker det upp någon mindre skada så man får backa och börja om. Men det har man haft med i beräkningarna så det är bara att gnugga vidare. Glädjen till sporten gör att man kämpar vidare.

Vilken är den tuffaste försvarsspelaren du mött?

Domagoj Duvnjak

Vilken är din bästa egenskap som handbollsspelare?

Spelförståelsen

Varför lirar du i ditt tröjnummer?

Emil Berggren

Vilken egenskap skulle du vilja ärva av en lagkompis, behöver inte vara som spelare?

Nikola Roganovic ålder (skratt)

Antingen eller - göra mål eller göra en snygg assist?

Snygg assist

Favoritställe i Eskilstuna förutom Stiga Sports Arena?

Hemma med familjen

Du får snacka handboll med vem du vill i en timme, vem hade valt att snacka med?

Andreas Stockenberg

Avslutningsvis - hälsning till de som läser detta?

Hammarby, Stiga Arena, Lördag 16.00. Behövs det mer? Ses i Arenan.

Rösta på Fansens Favorit

Fansens favorit

Under matchen kan du rösta på din favorit i matchen. Det gör du i appen Eskilstuna Guif Gameday som kan laddas ner från

Google PlayApple App store

Fri parkering

Kruhsberg Fastigheter AB erbjuder gratis parkering i samband med Eskilstuna Guifs hemmamatcher för både dam- och herrlag under säsongen 2023/2024. Erbjudandet gäller gratis parkering från 1 tim före matchstart och 4 timmar framåt

Kruhsberg parkering

50/50-lotteri

50_50 QR-kod

Köp en eller flera 50/50-lotter för 20 kr/st så deltar du i lotteriet.

För att delta i lotteriet ska swishbetalningen vara genomförd innan matchens slutsignal.
Betalningar som kommit in för  sent överförs till dragningen i nästa hemmamatch.

Alla med swish kan delta i lotteriet oavsett om man är på matchen eller inte.

Vinsten består av halva potten, dvs 10 kr/såld lott och går till en vinnare som dras bland de mobilnummer som swishat betalning för en eller flera lotter.
Man deltar i dragningen med en andel för varje 20 kr som swishats in.