Tillbaka

Eskilstuna Guif

34

Ystads IF HF

30

 • Datum

  Torsdag 30/11

 • Tid

  19:00

 • Resultat

  30 - 34

 • Arena

  Ystad ArenaHitta hit

 • Herrar
  Handbollsligan

Ystads IF - Eskilstuna Guif 30 - 34 (14-20)

Publik: 895

Målskyttar Ystad: Kim Andersson 7, Oskar Joelsson 5, Anton Månsson 4, Julius Lindskog Andersson 4, Linus Fernebrand 3, Elliot Stenmalm 2, Hampus Karlsson 2, Kasper Palmar 1, Ebbe Stankiewicz 1, Philip Stenmalm 1

Målskyttar Eskilstuna Guif: Marcus Lennernäs 11, Olle Österhall 6, Marcus Ekman 3, Pavle Karacic 3, Mortimer Lundh 3, Kasper Larsson 3, Noel Gustafson 2, Richard Hanisch 2, Melker Norrman 1


Matchhändelser, protokoll mm

Intervju med Pavle Karacic

  Pavle Karacic  

David Sundgren fick ett snack med den vältalige högersexan/högernian Pavle Karacic inför torsdagens match. 


Pavles favoriter

Maträtt - PizzaDryck - Vatten, eller en riktigt god Gin Tonic. Helst gjord med flädertonic och Sevilla Orange Gin Tanqueray.Musikgrupp/artist - BlandatResmål - Önskemål, Något varmt ställe med en bra golfbana.Idrottslag - Liverpool
Vinst senast mot Alingsås, vad tycker du om er insats i den matchen?
Säsongens bästa insats utan tvekan. Vi var bra både kollektivt och individuellt i försvar, anfall och allt däremellan. Vi gjorde verkligen vårt bästa och jag hoppas att publiken uppskattade det.
Vad tycker du om er säsongsstart?
Blandad. Jämfört med förra säsongen vid samma tidpunkt så har vi haft många fler ”dippar”/sämre matcher. Men samtidigt känns det som att vi har fler poäng än vid ungefär samma tidpunkt förra året, vilket är väldigt positivt. Problemet är att serien är väldigt jämn i år igen och det kommer inte skilja många poäng mellan slutspel och negativt kval när serien är slutspelad.
Din egen start på säsongen?
Rätt så nöjd med den även om den har varit lite skadepräglad samt att de två första matcherna mot Aranäs och Hallby var lite sämre. Men efter det tycker jag att jag har presterat väl. Jag har alltid velat spela på höger 9 i Elitserien eftersom det var där jag spelade mest under mina ungdomsår. Så jag är faktiskt väldigt nöjd med de matcher som jag har fått gå upp och vikariera där. Dels vann vi mot Önnered och Amo samt så var jag rätt så nöjd med mina prestationer. Det är en väldigt skön känsla att känna att man kan prestera på flera olika positioner på denna nivå.
Tankar inför matchen mot Ystads IF!
Det är ett väldigt komplett lag som alltid startar lite sämre i början av säsongen men som blir bättre för varje match som spelas. Jag tror att de kommer slåss om en SM-finalplats om de hittar rätt roll och plats för deras nyförvärv Elliot Stenmalm. Då kan de bli otroligt farliga.
Vem är den tuffaste försvararen du mött?
Fredrik Teern
Vilken är din bästa egenskap som handbollsspelare?
Skulle inte säga att jag har någon spetskompetens som står ut som andra i mitt lag har, likt Olles fysik, Ekmans snabbhet eller Mortimers spärrar. Men jag tror att genom mina begränsningar som handbollsspelare så har jag behövt kompensera och spela med en aggressiv attityd, vilket jag hoppades att mina lagkamrater skulle uppskatta och mina motståndare skulle hata att möta. Detta lärde jag mig från Tomas Axnér som jag hade som tränare i H43. Sedan har jag utvecklat goda teoretiska och taktiska handbollskunskaper efter snart 13 år i eliten.
Finns det någon anledning att du lirar i det tröjnumret du valt?
Faktiskt inte. Men det numret har följt med genom hela karriären i princip. Har alltid varit ledigt i varje lag jag har kommit till.
Antingen eller - snygg assist eller mål?
En snygg ”japan-pass” till Kasper Larsson.
Vem är handbollsligans bästa högersexa?
Mattias Zachrisson
Vilken egenskap av en lagkompis - behöver inte vara som spelare - hade du gärna ärvt?
Robin Granlunds optimism
Du får en timme att snacka handboll med vem du vill, vem hade du valt?
Sävehofs tränare Michael Apelgren, verkar trevlig och väldigt handbollskunnig.
Har du någon hälsning till de som läser detta?
Tack för ert stöd senaste mot Alingsås!


Se matchen här:

  YIF vs Guif  

För tillfället finns det inget att visa här.

För tillfället finns det inget att visa här.