Tillbaka

Eskilstuna Guif

26

IFK Skövde HK

36

 • Datum

  Fredag 29/12

 • Tid

  19:00

 • Resultat

  36 - 26

 • Arena

  Arena Skövde AHitta hit

 • Herrar
  Handbollsligan

IFK Skövde - Eskilstuna Guif 36 - 26 (19 - 14)

Publik: 1718

Målskyttar Skövde: Daniel Ekman 8, Jonas Samuelsson 8, Adam Ljungquist 5, Jonas Burud 4, Markus Sjöbrink 3, Viktor Hallén 3, Isak Borg 3, Linus Gustavsson 2

Målskyttar Eskilstuna Guif: Richard Hanisch 5, Olle Österhall 4, Nikola Roganovic 4, Melker Norrman 4, Pavle Karacic 3, Robin Granlund 2, Marcus Lennernäs 2, Philip Tikas 1, Elias Hall 1


Matchfakta, händelser mm

Intervju inför match med Mortimer Lundh

  Mortimer Lundh  

David Sundgren fick ett snack med mittsexan Mortimer Lundh som gjort en fin debutsäsong i Eskilstuna Guif-tröjan.

Mortimers favoriter:

Maträtt: TryffelpastaDryck: Nocco limon del solMusikgrupp/artist: SlipknotFörebild: Min mammaResmål: GreklandLag: AIKHemsida på internet: Handballanalytics.seFörlust senast mot AMO, vad finns att säga om den matchen?

Supertråkigt med förlust såklart. Känns inte som att någon riktigt kommer upp i nivå i matchen. Vi behöver ha en bättre nivå för att slå slag som amo i flera delar av spelet.Hur skulle du summera er säsong så här långt?

Jag tycker säsongen har varit bra totalt sett. Visst hade vi gärna tagit fler poäng mot dem lag vi ”ska” slå men samtidigt vunnit matcher där vi varit underdogs. Men sån är sporten, det går det upp och ner hela tiden.Tankar inför matchen mot IFK Skövde HK!

Det kommer bli en match med mycket fart både i uppställt spel samt första/andrafas hos båda lagen. Får vi till en bra nivå med jämna prestationer över hela banan så har vi en bra chans till 2 poäng.


Vem är den tuffaste försvarsspelaren du mött?

Det är nog Melker Norrman. Starkt som satan och tung att stå och stångas med.


Vilka tycker du är dina bästa egenskaper som handbollspelare?

Tycker mina bästa  egenskaper är i anfallsspelet. Känner att jag är bra polare med bollen och hittar den ofta i trängda lägen. Tycker oxå att jag blivit en mer fysiskt mittsexa!


Vad vill du förbättra mest som handbollsspelare?

Vill förbättra mitt försvarsspel, allt från fotarbete/positionering och tajming. Samt den fysiska biten med konditionen.

Hur skulle du beskriva dina tränare Zoran Roganovic och Robin Andersson Dickfors?

Två kunniga tränare med bra blick för spelet i alla faser. Två olika personligheter och stilar men som kompletterar varandra väl. En bra duo som jag lär mig mycket av.


Vem tycker du är handbollsligans bästa mittsexa?

Felix Möller


Har du hittat någon favoritplats i Eskilstuna utöver Stiga Sports Arena?

Tuna park är bra, allt från shopping till handling av fredagstacos.Vilken egenskap av en lagkompis - behöver inte vara som spelare - hade du gärna ärvt?

Hade gärna ärvt Richards mångsidighet, han är bra på mycket.


Vad är det bästa med att representera Eskilstuna Guif?
Att man får tillhöra ett lag som är otroligt drivna och vill framåt och som jag trivs med. Samt spela inför en grym publik!Du får en timme att snacka handboll med vem du vill, vem hade du valt?

Robin GranlundAvslutningsvis - har du någon hälsning till de som läser det här?

Hoppas vi ses i hallen framöver och att vi fortsätter att ta poäng tillsammans!

För tillfället finns det inget att visa här.

För tillfället finns det inget att visa här.