Tillbaka

Eskilstuna Guif

28

HK Aranäs

32

 • Datum

  Måndag 25/3

 • Tid

  19:00

 • Resultat

  28 - 32

 • Arena

  Volvo CE ArenaHitta hit

 • Herrar
  Handbollsligan

Eskilstuna Guif - HK Aranäs 28 - 32 (14-14)

Publik: 1117

Målskyttar Eskilstuna Guif: Kasper Larsson 7, Marcus Lennernäs 7, Pavle Karacic 3, Fredrik Gustavsson 2, Pontus Wangenborn 2, Nikola Roganovic 2, Olle Österhall 2, Marcus Ekman 1, Mortimer Lundh 1, Melker Norrman 1

Målskyttar HK Aranäs: Johan Ericsson 6, Robert Ladan 6, Tobias Ljungmark 5, Agust Svensson 4, Mikkel Junggaard Beck Jörgensen 3, Rasmus Nyman 2, Petter Donaldson 2. Morten Pedersen 2, Patrick Bolz 1, Joseph Helgesson 1

Matchens lirare i Eskilstuna Guif: Kasper Larsson


Matchprotokoll, händelser mm

20240325 Guif vs Aranäs

Matchvärdar

Matchvärd KFast  Matchvärd Handelsbanken

Biljetter

Köp biljetter billigast och enklast på guif.ebiljett.nu/

Vinn Marcus Ekmans signerade matchtröja

Vinn Marcus matchtröja

Ta chansen att vinna Marcus Ekmans signerade matchtröja. Alla som swishar minst 50 kr är med i utlottningen.

Vinnaren utses efter matchen.

Intervju med Marcus Ekman 

    

David Sundgren tog ett snack med lagkapten Marcus Ekman - passa på att tävla om hans signerade tröja, se ovan! - inför säsongens sista hemmamatch i handbollsligan.

Tufft just nu med fem förluster i rad, hur går tankarna kring det?


Det är klart det är tråkigt med formen vi haft mot slutet av säsongen. Vi spelade bra efter mästerskapsuppehållet i januari men har därefter fått en del skador och sjukdomar som satt oss ur balans. Vi önskar alla att vi avslutat säsongen på ett bättre sätt och fått möjligheten att spela ett slutspel.Vad skulle du säga om säsongen i stort, ni hade slutspel som mål men lyckades tyvärr inte med det?

 

Säsongen summerad så har det varit upp och ned, vi har varierat bra spel och fina resultat med en del sämre insatser som vi kan ta lärdom av. Slutspelet hade vi som mål vilket var inom räckhåll väldigt länge, men tyvärr kommer den sämsta formen för säsongen i det värsta läget. Det är som sagt väldigt tråkigt, vi hade alla hoppats på ett stundade slutspel.

Aranäs väntar, vad finns det för tankar kring dem som motståndare?


Vi spelade mot Aranäs på bortaplan i säsongspremiären, det var en jämn match där Marko räddade 2 poäng i sista sekund. De har inte riktigt lyckats med sina resultat i år och de spelar just nu för överlevnad i handbollsligan. De kommer vara extremt laddade för att försöka klättra i tabellen och hänga kvar. Samtidigt som vi också behöver vinna för att helt å hållet säkra kontraktet till nästa säsong. Vi vill också vinna den sista hemmamatchen för säsongen för att ge något gott tillbaka till publiken som stöttat oss.Hur ser du på din egen säsong?

 

Jag är inte helt nöjd med min egen säsong, jag hade hoppats kunna göra allting lite bättre. Jag har haft en del bra matcher men även spelat alldeles för dåligt stundtals, det finns saker att utveckla och jobba vidare på helt enkelt. Idrotten kommer med upp och nedgångar, men jag vill jobba för att bli mer jämn i mina insatser.

Finns det några spelare du skulle vilja lyfta fram som du tycker varit framträdande för er denna säsong?

Marko är den spelare som varit vår nyckelspelare denna säsong. Vi har haft många matcher där vi vunnit med ett mål, där Marko har räddat oss i slutsekunderna.Vilket lag tror du blir svenska mästare?

 

Sävehof har varit bäst över hela säsongen, därför håller jag dem som favoriter. Men det finns chans för många lag i år att vinna, det känns öppet för 4–5 lag att bli svenska mästare.Vem är handbollsligans tuffaste försvarsspelare?

 

Det finns många tuffa försvarsspelare i ligan, svårt att välja ut en enskild. Men en försvarare som sticker ut på ett bra sätt är Sävehofs Pontus Brolin, han gör det alltid svårt för oss när vi spelar mot honom.

Avslutningsvis, har du någon hälsning till de som läser detta?


Jag tillsammans med övriga i laget hoppas att vi får se så många Eskilstunabor som möjligt under måndagen. Sista hemmamatchen för säsongen, vi ska ge allt för att bryta den dåliga formen och ge hemmapubliken en upplevelse. Hoppas vi ses i Volvo CE Arena!


Årets herrspelare

Efter matchen kommer priset till årets herrspelare att delas ut. Priset är en CERTINA-klocka och är skänkt av Linderbergs UR.

Rösta på Fansens Favorit

Fansens favorit

Under matchen kan du rösta på din favorit i matchen. Det gör du i appen Eskilstuna Guif Gameday som kan laddas ner från

Google PlayApple App store


Fans Corner

Fans Corner 240218

Efter matchen träffar du några av spelarna i Fans Corner. 

Här kan man få ett idolkort med en autograf eller bara ta en bild tillsammans med spelaren. 


Väskförbud

Utifrån den höjda terrorhotsnivån har Polismyndigheten fattat beslut om ett väskförbud på större evenemang i Sverige. 
Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på den offentliga tillställningen eller allmänna sammankomsten samt för barns skötväska. Läs mer här


Fri parkering

Kruhsberg Fastigheter AB erbjuder gratis parkering i samband med Eskilstuna Guifs hemmamatcher för både dam- och herrlag under säsongen 2023/2024. Erbjudandet gäller gratis parkering från 1 tim före matchstart och 4 timmar framåt

Kruhsberg parkering

För tillfället finns det inget att visa här.

För tillfället finns det inget att visa här.