Träningsmatch

I denna match ställer Eskilstuna Guif upp med ett kombinerat lag från Herr och GP.

Se matchen här:

Ännu en seger

Eskilstuna Guif vann även lördagens träningsmatch mot Örebro SK. Laget från gårdagen var i stort sett utbytt – Mortimer Lundh, Nikola Roganovic, Pontus Wangenborn och Joakim Jörgensen var kvar sen gårdagens vinst. I stället fick många spelare från juniorlaget/GP chansen och visade framfötterna för hemmapubliken när laget vann med 29-27.

Eskilstuna Guif tog tag i matchen direkt och ledde med 5-2 efter 6.25 efter bland annat två mål av Nikola Roganovic.

Örebro jobbade sig in i matchen och efter 10-9 20 minuter in i matchen vände Örebro SK matchen trots bra målvaktsspel av Melvin Gustafson och ledde med 14-11 i paus.

Örebro var fortsatt i ledningen, 10.30 in i andra ledde gästerna med 18-15. Eskilstuna Guif gav dock inte upp och efter en kvart var det kvitterat, och Eskilstuna Guif tog även ledningen med 21-20. Både kvitteringen och ledningsmålet gjordes av Nikola Roganovic.

Med tio minuter kvar var ställningen 23-23, då satte hemmagrabbarna in en växel till och gick ifrån till 27-24 med sex minuter kvar.

Slutet blev dramatiskt. Vid hemmaledning 27-26 med 28.44 på matchklockan tilldömdes Örebro en straff. Melvin Gustafson hoppade in i hemmamålet och knep den straffen, och i det efterföljande anfallet stegade sig  Pontus Wangenborn fri och satte 28-26. Örebro reducerade innan Wangenborn satte 29-27 i slutsekunderna av matchen.